En blogg om livet som förälder

lördag 13 augusti 2011

Morgonrapport och ny topplista

Godmorgon! Jag och Stella fick en tidig start på dagen. Hon vaknade till vid halv sex och fick syn på mig när hon skulle vända sig i sängen och då var det kört. "Mamamamama aaah". Man smälter ju när man får blöta pussar, skratt och vackra ord, oavsett tid på dygnet. Jag har fått hålla mig i samma rum som henne sedan dess och kramas jättemycket. Jag undrar om det kan vara så att hon har lite separationsångest och inte vill att jag ska åka iväg till jobbet. Det känns som att de små är så mycket smartare än man tror många gånger. Hursomhelst. Jag har fått lite uppdateringar om nya favoritsysselsättningar hos Stella av hennes pappa och upptäckt några själv också. Topp 4 just nu:

- stirra på köksklockan intensivt under lång tid och låtsas som att ett viktigt möte strax börjar. Enligt Stellas pappa har hon en mycket allvarlig min under tiden.

- busa i sängen. Gärna bita i kuddar, grymta, snurra, stå och försöka ta sig ner på golvet.

- hänga vid spegeln och umgås med den där söta och trevliga bebisen.

- försöka ställa sig upp, varsomhelst och hursomhelst, gärna medan man gör pruttljud.



fredag 12 augusti 2011

Fredag!


Åh så skönt med helg! När man är föräldraledig känns de flesta dagar ganska lika men nu har jag en riktig fredagskänsla igen. Kan hända att jag får stiga upp klockan fem med Stella imorgon, men det gör ingenting. Det ska bli så skönt att inte behöva stressa iväg utan bara mysa och leka hela morgonen och kanske ta en morgonpromenad också. Jag inbillar mig nog, men bara för att jag har varit borta 8 timmar per dag så tycker jag att hon har utvecklats extra mycket och att en massa nya saker har hänt. Till exempel har Stella blivit jättebra på att gå när man håller i henne. Och hon försöker hela tiden ställa sig upp själv. Kanske det är dags att investera i en bra hjälm.

Jag skyndade mig hem från jobbet och när jag kom hem så låg Stella och sov. Nu känner jag mig som ett ivrigt litet barn som väntar på godis, jag vankar fram och tillbaka framför sovrumsdörren och väntar på att hon ska vakna. Trevlig helg!



onsdag 10 augusti 2011

Jag och Stellas pappa har nog aldrig bråkat och vi passar väldigt bra ihop. Men det finns en sak som är konstig med honom. Alltså, vilka frisyrer han gör på vårt stackars barn!

Det här är pappas favoritfrisyr på mig.
Tur att jag sov här och inte råkade kolla i en spegel.

En skönhet klär i allt.
 Den översta bilden är min sambos favorit, och nej, han är inte född på 40-talet i Tyskland.

tisdag 9 augusti 2011

Framtidsdrömmar

Jag tycker att de flesta perioder med mitt barn har sin charm, men ibland kan jag ändå fantisera och dagdrömma om hur det kommer att vara lite längre fram i tiden. Tänk, nästa sommar kan hon springa omkring och prata. Hur är hon då? Tycker hon om att bada? Vad kommer hon att gilla att göra? Eller bara till jul, hennes allra första jul, vad kommer hon att tycka om det? Och när hon börjar förskolan, hur kommer hon att vara då? En liten orädd tuffing, en blygis eller en liten sprallig busunge?

Åh så spännande det är att lära känna sitt barn! Att upptäcka alla de där speciella egenskaperna, deras personlighet och att se hur de utvecklas och förändras. Jag vet att man ska njuta av nuet men ibland pirrar det i min mage och jag börjar längta som en tok efter sådant som vi har framför oss - leka i lekpark, gå på bio, tivoli, eller fika på stan. Tänk att hon kommer att vara en alldeles egen och speciell liten individ snart, som tycker si eller så och som jag kan prata med på riktigt. Det är väl självklart men ändå så fantastiskt...

måndag 8 augusti 2011

Grönbete


När man är ute är det mycket roligare att vara direkt på gräs än på en filt har Stella upptäckt. Härligt förresten att min dotter ärvt mitt intresse för yoga och meditation!

söndag 7 augusti 2011

Globetrotter!

Den här lilla skruttbloggen blir läst i tio länder! Rätt fantastiskt. Stella kanske får storhetsvansinne om jag berättar det så det är bäst att jag håller tyst...

Milk?!

Jag är ute och promenerar med Stella i Babybjörnen när jag möter en gammal elev.
Eleven: Men shit asså, är det din bebis?
Jag: Ja, det här är Stella.
Eleven: Asså, jag trodde inte att du var så gammal så att du fick barn.
Jag: Jaha, men jag är ju ganska gammal - 30!
Eleven: Seriöst? TRETTI?
Jag: Japp. En tant!
Eleven: Nää en milk.
Jag: Milk?
Eleven: Ja, en ung morsa, en milk.

För övrigt fick jag inte köpa vin igår då jag hade glömt mitt leg i skötväskan, så jag kanske är en milk ändå...

Idag är ingen vanlig dag...

Idag är Stella 7 månader! Läser i en föräldratidning att bebisar mellan 7-9 månader inte alltid är så ljuvliga, särskilt inte på natten. Kanske vi har några härliga månader framför oss då!