En blogg om livet som förälder

lördag 24 november 2012

MVG-helg än så länge

Helgen får högt betyg hittills. I fredags kom Stellas farmor och var barnvakt åt Stella medan vi tog med oss den nyblivna tioåringen på en försenad födelsedagsmiddag på mysig restaurang. Det var toppen att kunna sitta ner och föra ett vanligt samtal med tioåringen utan avbrott och med totalt fokus på ett barn. Idag har vi fikat, gått på stan, lekt, gjort egen pizza, haft soffmys till kassa barnprogram och jag har dessutom hunnit rätt lite prov, fundera över julklappsköp och tränat.

Rastad tiger


Alla får gunga! Just nu är en period då Stella gärna har med sig en liten kompis i form av tiger/panda/vovve överallt och mest hela tiden. I förmiddags var det den här mjukistigern som släpades genom lera och grus till lekparken för att gunga.

torsdag 22 november 2012

Njuter och skryter

Har haft en riktigt bra dag. Sovmorgon till 7 (annars åker jag hemifrån då), tid att lämna Stella på förskolan, lyckade lektioner då allt flyter perfekt och eleverna är världens bästa, tid att rätta klart prov samt stöka undan administrativt jobb. Dessutom fick jag höra att några elever varit till rektorn och sagt att de vill ha kvar mig (har ju ett vikariat), vilket såklart värmde. Kunde sluta tidigt och hämta Stella på förskolan (både lämna och hämta - brukar knappt hinna något av det annars!) där vi mötte upp hennes pappa och gick för att handla mat, lagade och åt en god middag, lekte och busade och nyss gick Stella för att sova. Nu ska jag göra te och ägna kvällen åt vad jag vill, för jag behöver inte planera något, inte rätta något, inte förbereda något och kan dessutom sluta tidigt imorrgon med, om allt går som det ska. Åh vad skönt!

onsdag 21 november 2012

Julnörden bekänner

Jag längtar som ett barn till jul nu. Längtar på ett nytt sätt och det är ännu mer påtagligt i år än förra året, även om jag började känna så redan då. Julen är väl den största och mesta högtiden, åtminstone i min familj, och därför blir det liksom nåt helt nytt när vi nu har Stella. Under en tid var jag ganska anti jul. Det var förknippat med tråkiga och svåra saker eller händelser. Därför känns det extra skönt att längta så nu. Som om jag tar igen de jular jag inte uppskattat så mycket förr. Jag längtar efter att dela alla nya minnen med Stella, eller snarare att skapa alla dessa nya minnen. Att umgås med familjen. Extra mycket längtar jag efter min syster. Och att få några lediga helgdagar att umgås med nära och kära. Att laga och äta god mat. Att göra fint, baka och pynta. Julgran. Julmusik. Alla såna där filmer som sänds kring jul och nyår. Köpa och slå in julklappar. Promenera en ljus dag med gnistrande snö och en lång pulkabacke som breder ut sig framför. Jag är helt enkelt en julnörd nu.

tisdag 20 november 2012

Pappas flicka

Förut brukade Stella säga att hon är mammas flicka, men efter en lång helg med bara pappa och dessutom en hängig dag hemma från förskolan med pappa, meddelade hon idag att hon är pappas OCH mammas flicka. Allt är som det ska med andra ord. Gäller bara att hålla sig kvar på topp två då.

måndag 19 november 2012

Mamma Sara åker flygplan!

Stella har pekat och pekat högt ovanför huvudet och förklarat om och om igen vad mamma Sara har gjort i helgen. Själv verkar hon ha haft en alldeles underbart mysig helg med sin pappa. Kom på mig själv med att sakna henne helt förskräckligt och ha väldigt dåligt samvete över att lämna henne under nästan hela fredagen. Tror att det känns svårare att lämna henne på vissa sätt nu när hon är lite större och förstår så mycket mer. Samtidigt så förstår hon ju att jag kommer tillbaka och verkar inte ha saknat mig särskilt mycket. Men oj vad skönt det var att få krama och pussa på henne igårkväll!

Jag kom hem trött men glad efter en rolig och intensiv helg. Ligger ganska mycket efter med jobb så det blir en tung vecka, åtminstone de närmsta dagarna. Sen ska jag försöka förbereda, organisera och räkna ner till julledigheten. Julklappar! Familjemys! Nyår! Stellas 2-årsdag! Nu slutar jag peppa och fixar en kopp te till en hög med orättade prov.