En blogg om livet som förälder

fredag 27 september 2013

Nån annan

Ett populärt uttryck just nu är nån annan. "Mamma, jag vill ha nån annan tröja." Okej, vilken tröja vill du ha? "Nån annan." På kvällarna säger vi godnatt, pussas och kramas. Efter en stund ropar Stella efter "nån annan att sova med". För det mesta kan hon inte specificera om det är en nalle eller docka etc, utan typ tredje alternativet av nån annan brukar duga. På morgonen föreslår jag något klädesplagg och får direkt höra att det är nån annan som gäller.

Äpple efter löprundan? Nej? Nån annan frukt?

torsdag 26 september 2013

Torsdagkvällsfunderingar

Torsdagkvällar är nästan alltid härliga tycker jag. Vetskapen om att det är fredag + bubbliga förväntningar på helgens roligheter eller vila + känslan av att ha något framför sig. I våras läste jag en bok om dagens samhälle; ett förväntningssamhälle där ingenting är så bra som när vi ser fram emot det. Stämmer rätt bra. Med risk för att jinxa morgondagen så har jag haft en härlig vecka på jobbet med fina elever. Idag ville de till exempel arbeta vidare med sina historia-uppgifter på rasten. I tisdags flög dagen förbi för att vi hade så roligt. Ibland när eleverna arbetar och jag bara går omkring i klassrummet och kollar av brukar jag dagdrömma om hur det kommer att vara för Stella när hon är lika gammal. Vad kommer hon att tycka om och inte? Hur kommer hon att se ut? Kommer hon att vara klassens dramaqueen, en blygis, den som kan allt eller kanske den roliga typen...Också en slags bubblig känsla av att ha något härligt framför sig - ett spännande liv att följa och förundras över.

onsdag 25 september 2013

Vi bakar


Igår kom Stella hem från förskolan utan att ha sovit på dagen och hennes humör var därefter. Idag hade hon sovit och var betydligt piggare och gladare. Efter middagen tog vi fram lite bakgrejer och tillverkade både djur och bullar.



Ormen killar apornas fötter. Då blir dom glada.

Krokodilen är inte tjock längre så den ryms i en bil!*
* Inspirationen kommer från sången om en krokodil som körde runt i en bil och var rätt tjock...

söndag 22 september 2013

Kompisarna Karlsson och Lotta

 Igår vakande Stella och bestämde direkt att vi skulle äta frukost i soffan och titta på Karlsson på taket. Inte mig emot. Karlsson, Lotta på Bråkmakargatan och Emil är hennes stora favoriter. Ibland går hon med på en stund med Alla vi barn i Bullerbyn också, till exempel i fredags kväll då jag sa att jag var så trött på Emil. Stella funderar mycket över det där med vad som är verkligt och inte. Hon har sagt att hon vill flyga med Karlsson på taket flera gånger och att hon vill vara kompis med Lotta på Bråkmakargatan. Ibland önskar jag att jag kunde höra hennes tankar som inte kan uttryckas i ord.

Det har varit en regnig helg. När Stella sov middag i bilen tittade jag igenom bilder från sommaren och längtade tillbaka lite...