En blogg om livet som förälder

lördag 6 oktober 2012

Höstbilder

Stella fotar hösten.

Den lilla posören vägrar ta bort störande objekt från munnen.

fredag 5 oktober 2012

Svartsjukedramat med dockan


Stella har fått en docka för inte så länge sedan och dockan får följa med nästan överallt och göra det som Stella gör. För en stund sedan fick dockan bada med oss. Stella tvättade noga dockans hår och sedan bad hon mig hålla i dockan. Jag la dockan på min mage och kramade den. Stella tittade upprört på mig. "Mamma! Nej nej krama docka!" Jag la ifrån mig dockan och testade samma sak en stund senare. Då blev Stella riktigt arg och skrek att jag inte fick krama dockan. Jag frågade om jag skulle krama Stella istället, och det fick jag helt plötsligt göra, väldigt länge. Givetvis kunde jag inte låta bli att fortsätta svartsjukedramat en stund senare och kramade dockan en gång till. Då fick Stella nog och kastade resolut iväg den stackars dockan från badkaret. Sedan fick jag inte krama henne heller. Och när vi sedan fixade pyjamas och blöja i soffan, kvällsrutinen där även dockan får sin blöja, fick den stackars dockan ligga under bordet. Men efter en stunds straff var Stella beredd att låta dockan komma upp i soffan och få sin blöja. Bestämd ung dam minsann...



onsdag 3 oktober 2012

Tråkigt inlägg från trött person

Livet känns lite mekaniskt och tungt måndag till fredag nu under hösten. Uppe mellan 5-6. Jobba, jobba, jobba. Hem. Fixa mat och annat. Vara med Stella. Lägga Stella. Eventuellt hinna träna, städa, plocka, tvätta /alternativ tråkig syssla som måste göras. Se på tv, läsa eller surfa en stund. Däcka i sängen senast 22. Har heller inte så mycket bloggmaterial känns det som. Idag var en riktigt tung dag på jobbet och jag kom hem jättetrött och med pulserande huvudvärk. Det är ju ofta de gångerna, när man inte är sitt piggaste och mest lekglada jag, som barn känner av det och blir extra gnälliga, arga, irriterade. Men vi fick ändå till en hyfsad kväll innan Stella, också trött, däckade i sängen. Tror att det tar max 2 timmar innan jag gör detsamma.

tisdag 2 oktober 2012

Hoppa!


Roligast just nu är att hoppa ifrån en hög höjd. Det började ute i lekparken och har nu eskalerat. Från stolar, från bord, från soffor och från sådant man inte trodde att det gick att ta sig upp på. "Hoppa" vrålar hon med en sådan glädje och volym att man inte kan annat än skratta, om än med hjärtat i halsgropen.

söndag 30 september 2012

Uppdatering

Vi har provat kepsar på stan, varit och fikat, lekt massor ute och inne, badat, sett på Mimmi och massor av annat som man hinner göra när man är ledig. Tyvärr har Stella sovit väldigt oroligt inatt så jag känner mig inte direkt utvilad och redo att jobba imorgon. Det går snabbt att komma in i vanan att sova hela natten och så fort den bryts känns det som att jag är helt färdig trots att det egentligen inte var särskilt länge sedan det var så för det mesta.