En blogg om livet som förälder

onsdag 1 januari 2014

2014 - bring it on!

Vi avslutade året med firande hos vänner. God mat, trevligt sällskap och en kväll som gick alldeles för fort. Efter raketer och skålande drog vi oss hem och en tapper Stella somnade strax efter 01 på det nya året.

Det har snöat - äntligen - och vi har kunnat åka massor av pulka idag. På dagen var vi på en lång promenad och när mörkret fallit drog vi till pulkabacken där vi körde tills vi alla hade härliga rosor på kinderna.

Nu ligger jag i soffan. Stella sjunger bananer i pyjamas och lägger pussel. En mysig första dag på året. Gott nytt år!


söndag 29 december 2013

Dagarna

Mellandagarna är ett oförtjänt namn, kan jag tänka, för ofta är de de allra bästa dagarna, fyllda av mys och utan all den där förväntan som jul och nyår har. Förutom att vi har varit sjuka dessa mellandagar så har vi haft det riktigt bra. Igår åkte jag och tränade, gick på stan en sväng och shoppade lite, byggde pussel cirka 25 gånger med Stella, beställde hem jättegod pizza till middag och åkte iväg för att dricka vin med en kompis. Idag har jag och Stella varit på bio, fikat och lekt.

På kvällarna läser vi sagor och hittar på egna. Stellas hjärna föreställer jag mig som en liten John Bauer-fylld värld. Hon fascineras av troll, tjuvar, björnar, ormar och ödlor. Särskilt troll. De bästa sagorna är de som innehåller troll. Varje dag pratar hon om skogen och trollen och hennes röst får ett särskilt tonfall, extra dramatiskt, djupare och mörkare.

Det enda tråkiga, utöver att vi varit lite sjuka, är att vädret inte lämpar sig för ute-aktiviteter. Jag som var så peppad på pulka, skridskor eller kanske till och med skidor... Men istället är det bara slask och grus överallt. Jaja, kanske det vänder.