En blogg om livet som förälder

fredag 10 januari 2014

På väg till jobbet.


Stella leker ofta att hon ska någonstans, och sedan klär hon sig passande. Till exempel med tre lager varma ytterkläder om hon ska åka pulka, två kjolar och en klänning när hon ska till lekland (?!) och träningskläder samt skor när hon ska träna. Idag skulle hon till sitt jobb och till skolan.

tisdag 7 januari 2014

3 år

Grattis på din dag, min stjärna. Idag blev du 3 år och det känns verkligen som att tiden flyger förbi. Du säger att du är stor nu, och egentligen kan jag inte annat än hålla med, för på vissa sätt är du verkligen stor. Många pratade om bebistiden som den bästa tiden när du var liten. Sedan du blev 1 år har jag flera gånger känt så, men aldrig under så långt sammanhängande tid som nu. Den bästa tiden är nu. Och jag hoppas att det kommer att fortsätta vara så. En lång sträcka med stunder av känslan att vara så nöjd och uppfylld av nuet.

Jag hoppas att du kommer att läsa vad jag skrivit när du blir ännu större och tycka att det är roligt. Jag minns hur jag tyckte om att titta i gamla fotoalbum och läsa små anekdoter från min egen barndom. På din treårsdag, som du kanske faktiskt kan komma att minnas (om du brås på din far gällande minne), så beordrade du oss att sjunga sången från Lotta på Bråkmakargatan för dig, medan du glatt och förväntansfullt väntade i din nya "stora" säng. Sedan öppnade du varje paket med små glädjetjut. En gosedjursorm. Leklera att baka med. Nya tuschpennor. Pussel. En kjol. Strumpbyxor. Ett till pussel. Som du älskar att lägga pussel! Men om du läser detta någon gång, Stella, så vill jag mest att du ska veta hur otroligt mycket du betyder för mig och för din pappa. Du kommer alltid att vara mitt älskade barn, och jag älskar dig med hela mitt hjärta för den du är. Ibland när jag tänker på hur snabbt tiden går, ser jag framför mig hur du i framtiden kommer att försöka hitta dig själv, brottas med vem du är och vad du tycker om dig själv. Då hoppas jag att du vet just det - att jag alltid älskar dig.
Godnatt min skatt. Grattis på din dag.

söndag 5 januari 2014

Jullovsbilder





Hur många fingrar fyller jag på tisdag?