En blogg om livet som förälder

lördag 30 november 2013

Vad f-n! Gobbe!


Förutom att pussas och äta lussebullar så har vi julpyntat idag. Vi åt lunch på stan och då råkade Stella spilla lite vatten från sitt glas, varpå hon tyckte att en äldre herre gav henne elaka blickar. Så hon spände ögonen i honom, stirrade hotfullt och pekade "Mamma, jag tycker inte om den där gobben! Gobben är arg på mig. Jag menar den där gobben!" Hade svårt att hålla mig för skratt. En stund senare svor hon på en affär när jag sa att vi inte skulle köpa glass. "F-n!" Jag blev förskräckt och förklarade att vi inte säger såna ord, varpå hon förklarade att pappa sagt så när han körde bil; "Men för f-n, din gobbe!". Så hade han minsann sagt. Och på förskolan berättade hon igår att pappa brukar åka naken till jobbet (?!).





torsdag 28 november 2013

Lite snö och mycket jobb

Istället för att blogga har jag jobbat massor och klarat av de flesta utvecklingssamtal och annat. Under tiden har det hunnit snöa. Beundrade utsikten från fönstret på jobbet.
 Stella blev såklart sjukt peppad på snö hon också, men då hade det mesta försvunnit. Lika glad var hon ändå.

måndag 25 november 2013

Lugnet

Med åldern kommer visdomen. Stella har börjat läxa upp övriga familjemedlemmar lite då och då. Favoriten är att någon ska "lugna ner sig", sagt i mild men något uppfordrande ton.

Lugna ner dig nu!