En blogg om livet som förälder

onsdag 28 augusti 2013

Just nu



Just nu kan jag hämta Stella tidigt varje eftermiddag och vi njuter av varma sensommardagar på stranden, i lekparken eller bland ankor. Ofta cyklar vi iväg på små äventyr. Ibland stannar vi hemma och läser böcker på en filt i trädgården eller spelar fotboll. På kvällarna springer jag. Med musik i öronen njuter jag av att kunna springa ute (brukar annars vara allergisk) och grubbla över livet.

tisdag 27 augusti 2013

Att tycka jättemycket om sig själv och andra

Idag har varit en sån där dag då jag bara ville dra täcket över huvudet och gömma mig i sängen hela dagen. När jag hämtat Stella på förskolan bestämde vi oss efter en timmes tjafs och småsurande att vi skulle cykla till biblioteket. PÅ cykeln på vägen dit stryker Stella mig varsamt på ryggen i flera minuter. Sedan utspelas följande konversation.
- Mamma, är du glad?
-Nja, jag är nog inte så glad idag. Men jag är inte sur eller arg heller.
-Okej. Ingen fara. Jag ska vara snäll med min mamma idag.
- Åh, vad glad jag blir då. Jag älskar dig, Stella.
- Mm. Du älskar mig jättemycket.
Lång tystnad.
- Mamma, jag tycker jättemycket om dig. Åh, min mamma! Och jag tycker jättemycket om Dedda (Stella) också.

söndag 25 augusti 2013

En helg med både depp och glädje

Igår fyllde jag år. För första gången kändes det lite jobbigt att vara ett år äldre eftersom det finns så mycket jag trodde att jag skulle ha uppnått vid 33 års ålder som jag inte har klarat (jag vet att det är dumt, men...). Fast idag klarade jag åtminstone äntligen av att nå mitt löparmål, att springa en mil under 50 minuter, så då kändes det genast lite bättre. Förutom att ätit tårta, kalasat och sprungit har vi haft en lugn och skön helg då vi umgåtts med nära och kära.
Du å ja, Kaaja!