En blogg om livet som förälder

fredag 21 december 2012

21 dec, minnesanteckning



Stella klär på sig och sin docka för att gå till förskolan. Det är en jätterolig lek, fram tills jag vinkar hejdå. Då stannar Stella upp, ser lite rädd ut, och säger "Nej, ingen förskola, hemma". Jag försäkrar att ja, vi ska vara hemma idag för nu har vi jullov. Sen sätter Stella dockan i vagnen och springer runt i hög fart några minuter innan hon tvärnitar och säger "Hej hej! Hemma."

Vi sjunger julsånger ihopkrupna under ett tjockt täcke. Först midnatt råder, sen blinka lilla stjärna och sen försöker jag sjunga fint och med inlevelse på det strålar en stjärna. Då börjar Stella storgråta. För sorgligt? "Inte sjunga om stjärna mer" förklarar hon allvarligt för mig, suckar, vänder bort huvudet fram och tillbaka, andas djupt och plirar mot mig innan hon raskt istället börjar sjunga "tipp tapp tipp tapp".

onsdag 19 december 2012

Kortis

Trött, lite förkyld och ska strax avrunda dagen med att krypa under mitt tjocka täcke och kolla på nån serie innan jag somnar. Imorgon är årets sista arbetsdag. Jag har gjort chokladbollar som jag ska bjuda eleverna på imorgon. De som blir över ska Stella få smaska på om hon vill. Det ska bli så skönt att ha en ledig fredag med barnen, innan allt det där sista fixandet inför julen sätter igång. Eller, så mycket är det ju inte eftersom vi inte firar hemma hos oss. Vilken tur.

måndag 17 december 2012

Förskolelekar och juldockor

Det kändes som en evighet sedan jag jobbade trots att jag bara varit borta några dagar. Även om jag längtar till julledigheten så var det kul att starta igång veckan och sluta leva isolerad från alla friska. Stella har varit hemma ytterligare en dag med sin pappa men imorgon ska även hon till sitt "jobb", förutsatt att hon är kry. Tror att hon längtar. Under de här dagarna har hon börjat med en ny lek - hon väljer ut kläder som hon klär på sig och sedan vinkar hon och berättar att hon ska gå till förskolan.

Jag har skrivit tidigare om att olika djur eller dockor brukar göra Stella sällskap, som små dagens favoriter. Under de senaste veckorna har pandan varit nummer 1, men en ny, som vi kallar juldockan (har luva, men inte skägg eller tomtekläder) har numera tagit över och bland annat följt med och handlat. Titta så ynklig den lilla sjuklingen ser ut med sin juldocka i famnen!