En blogg om livet som förälder

lördag 21 december 2013

Bortskämd lördag

Idag har jag shoppat massor. Eller inte massor, men det var länge sedan jag handlade så mycket på samma dag eftersom jag oftast jobbar 10 timmar per dag och inte hinner handla annat än mat. Har dessutom handlat god middag, lagat mat i lugn och ro, ätit gott, sedan gjort upp planer för att därpå däcka i soffan som sig bör. Så fruktansvärt skönt med dessa utsträckta lediga dagar som väntar framför mig. Så tacksam över det. Samt oändligt tacksam över familj, friskt barn, jobb och inga akuta problem eller sjukdomar som hotar. Vilket liv jag lever ändå. Tur att jag uppskattar det, och skänkt lite slantar till musikhjälpen nyss, annars skulle jag bli alltför bortskämd.

Dessutom hann vi med en fika på stan...

... "Får jag se bilden, mamma?"


fredag 20 december 2013

Jullov


Idag blev det äntligen jullov. Så fort betygen var utdelade kände jag en orimlig trötthet sänka sig över mig, som att jag inte klarade av att jobba en sekund till. Följaktligen avslutade jag snabbt som sjutton, åkte och hämtade Stella och fikade kaffe och lussebullar med henne istället. I köket radade jag upp fina julpresenter och kort jag fått med mig hem. 

onsdag 18 december 2013

Dan före dan före dan

Nu är det nedräkning. Snart jullov! Ärligt talat har jag mentalt gått på ledighet redan förra veckan. Idag fick jag kopiera om 2 klassuppsättningar med uppgifter som jag helt enkelt inte minns vart jag kan ha satt. Märkligt då jag huserar i två klassrum, bara har 5 skrivbordslådor och ett skåp som jag sökt igenom (flera gånger dessutom). För övrigt har jag visat film några gånger de senaste två veckorna.

Idag kom Stella förbi och hängde med mig på jobbet ett tag. Vi åt mellis i personalrummet, kollade in några kollegor och efter att Stella hjälpt mig förbereda lite pyssel inför morgondagen satte hon sig ner för att rita medan jag försökte jobba lite. Stella råkar som tur är tycka att det är väldigt spännande att följa med mig på jobbet och tycker dessutom att mina 2 närmsta kollegor är väldigt spännande och snälla. Det är jag tacksam över allt oftare, inte minst nu när jag gärna vill ge henne så korta dagar som möjligt på förskolan.
Såhär mycket snö har vi inte, men vi hoppas på några cm snart.

måndag 16 december 2013

Helgens pysslande


Stellas pappa, med väldigt långa ben.

Stellas mormor när det regnar.
 Under helgen har vi pysslat och ritat en del. Sedan var vi på elvaåringens karategradering där Stella höll låda värre än en hamster i ett hamsterhjul. Hon sprang fram och tillbaka cirka etthundra gånger och underhöll alla i publiken med sina egna karatesparkar samt annat. Just nu känns det som en konstant trötthet och nedräkning till fredag och den efterlängtade julledigheten. Tror att Stella känner på samma sätt. För inte så länge sedan slutade hon sova på dagen, men nu händer det titt som tätt att hon däckar i bilen vid 16.30, helt slut. Vad skönt det ska bli att vara ledig hela dagar (för det mesta jobbar jag annars både lördag och söndag).