En blogg om livet som förälder

fredag 12 april 2013

Happy friday

Stella och jag hängde på stan efter jobb och förskola. Vi gick till bibblan och promenerade omkring ett tag. Sedan åkte vi buss hem, gjorde kycklingburgare och startade vårt fredagsmys. Det innebar en skål med godsaker, bubbelvatten (det allra finaste man kan dricka enligt Stella) och Madicken. Nu har jag lagt Stella, plockat undan lite och planerar att lägga mig i soffan, äta chips, dricka bubbelvatten och se på någon film/serie innan jag slocknar kring 22. Ibland är det bästa man kan ge sig själv många timmars sömn.


Dansar till Depeche Mode.


torsdag 11 april 2013

Historien om de fantastiska galonbyxorna och lite pladder

För tio minuter sedan fladdrade en sprallig liten tvååring förbi i köket och kvittrade "jag är happy, mamma". Jag vet att jag skrev om språkutvecklingen alldeles nyss, men det är verkligen fantastiskt att vara med om. Hur nya ord liksom bara fastnar direkt. Tänk om man själv kunde lära sig nya saker i samma hastighet. Då skulle jag tycka att det gick toppen att jobba och plugga samtidigt.

Igår åkte vi in till stan för att köpa nya galonbyxor till Stella. Förra året fyndade jag ett set, dessutom med Bamse, för billigt rea-pris precis i rätt tid. I år har jag tänkt på så mycket annat och helt glömt bort att vara ute i god tid och handla strategiskt och ekonomiskt i förväg. Helt plötsligt upptäckte jag bara att Stellas galonbyxor var i storlek 74/80 och det går ju inte. Hursomhelst kom vi in på första affären och Stella fick direkt syn på galonkläderna och ropade glatt "Det är där mamma! Där är mina nya galonbyxor". Sedan blev hon förälskad i de allra dyraste galonbyxorna på hela affären. "Det är Bamse" viskade hon andaktsfullt och pekade: "han har bababy" (paraply). Dessutom var de lila - den enda färg Stella kan ordentligt och vad som verkar vara en favoritfärg. Så. Nu har vi en stolt ägare till nya lila galonbyxor med bamse och paraply. När jag lämnade henne på förskolan samlade hon ihop några jämngamla kompisar i hallen. Tillsammans stod de runt galonbyxorna medan Stella pekade på ena benet. Tillsammans viskade de "Bamse" och nickade mot varandra som att de delar en hemlighet som ingen annan förstår. Och så är det väl. Jag tänkte fota dem där de stod så söta i en liten cirkel och tittade på Stellas galonbyxor. Men så tänkte jag att det skulle förstöra ögonblicket och att de kanske skulle bli irriterade, så jag lät bli.

Igår var en dag som började kasst och sedan blev riktigt härlig. Dessutom hann jag göra bort massor av saker som jag verkligen behövde klara av. Idag har jag därför inte lika höga krav. Men det känns som en bra dag idag med!

söndag 7 april 2013

Bilder från helgen

Tränade medan tioåringen passade sin lillasyster på gymmet.

Utelek i vårsol

Sluta fota och hjälp till med hinken!