En blogg om livet som förälder

torsdag 29 mars 2012

Uteliv

När Stella slutar, oftast kl.14 så går vi hem. Att åka vagn är inte så roligt, men roligare om man har ett mjukisdjur, slipper vantar och helst möter många hundar.
Mellis i solsken.

De små otydliga rackarna på sista bilden, även kallade silkeshöns, bor på Stellas förskola. Vi brukar kika till dem på vägen hem nästan varje dag. De är väldigt söta. Tyvärr kan vi inte gå så nära, för deras skull, men ibalnd kommer de fram och vill bli matade eller bara snacka lite.

onsdag 28 mars 2012

Förmiddagsfilosoferande

Jag har skrivit det flera gånger, men jag tycker att en fantastisk sak som hänt sedan jag fick Stella är att jag mycket bättre lever i nuet. Livet är liksom nu, nu och nu istället för planer och tankar på vad som ska hända om ett eller två år eller till sommaren. Jag gillar det. Samtidigt är det så roligt att tänka på framtiden. Småsaker som att längta efter att gå på en strand med Stella, att fylla vår sandlåda med sand, att gunga och åka rutschkana, att stå på bryggan vid mina föräldrars sommarstuga, att åka båt. Att göra om saker man redan gjort fast med Stella där. Att se henne upptäcka världen.

tisdag 27 mars 2012

Långhårig rackare som inte ser peppad ut på att resa

Den här långhåriga otydliga lilla rackaren ska iväg till Dublin om 2 veckor. Åh vad jag längtar! I 6 dagar ska jag, Stella, min mamma och min syster ha massor av skoj. Det blir första gången jag flyger tillsammans med Stella och första gången vi sover borta någon annanstans än på sjukhus eller hos mina föräldrar. Jag har redan lite resfeber och försöker förbereda allt som jag kan ha glömt att tänka på samt allt som eventuellt kan gå fel på en resa med en liten Stella. Dessutom går det vattkoppor på förskolan just nu så om vi har riktigt otur är Stella alldeles prickig lagom till vi ska åka...

söndag 25 mars 2012

Stella fikar

Sommartid!

Härligt med sommartid! Helt plötsligt har vi barn som vaknar kring 7 istället för 6 och det känns mycket bättre tycker jag. Hoppas bara att Stella inte däckar vid 18, men det återstår att se.

Jag har varit på vift mest hela helgen och knappt hunnit mysa med Stella känns det som, så nu längtar jag efter att hon ska vakna. Eftermiddagens uppdrag är att hitta ett par lagom stora galonbyxor, vilket är något vi skulle fixat långt tidigare. Jaja. Bättre sent än aldrig. Längtar efter sommar och att släppa ut Stella barfota på vår lilla gräsplutt...