En blogg om livet som förälder

onsdag 1 maj 2013

Bamsehatt och citat



"Jag har fått den av min storebror. Min bamsehatt. Min storebror."
"Hejdå mamma jobba bugga. Ses sen. Jag åka russkana. Ingen förskola. Ingen lördag söndag. Inge dodi." (Bugga: plugga, dodi: godis)

måndag 29 april 2013

Vab

Kaninen får höra en saga om olika djur. "Inte farlig lejon", berättar hon och stryker varsamt kaninens öron.

Idag är vi hemma. Stella har hostat och hostat hela natten, stackaren, och till sist började jag också hosta nästan likadant. Sov kanske 2 timmar så vid halv fem på morgonen bestämde jag att det var läge att ha en hemmadag eller två för att vila upp våra halsar. Stella verkar ändå pigg, har ingen feber och varken hostar eller snorar nu på dagen. Själv känner jag mig mindre ynklig än igår även om jag är ganska trött. Men det kanske är precis vad som behövs - en dag att bara bygga tågbanor och läsa böcker och inte tänka på så mycket annat än nuet...

söndag 28 april 2013

Hosta, teater och stress

Igår var det hostigt och idag var det hostigt värre. Jag har haft ont i halsen och känt mig allmänt hängig större delen av dagen. Tur då att Stellas pappa var pigg och kunde vara ute och leka med henne hela förmiddagen medan jag pluggade och försökte krya på mig.

Stella sov knappt något på dagen och hostade desto mer så vi var tveksamma till om vi skulle kunna följa våra planer för eftermiddagen. Men hon var peppad, verkade pigg och sugen så vi bestämde oss för att göra ett försök och begav oss på Stellas första teaterföreställning. Det var första barnteatern för oss alla tre och vi var mycket nöjda. Stella satt uppslukad i de trettio minuter som föreställningen varade och vi också, förutom när vi iakttog henne. När föreställningen var slut delade skådespelarna ut en liten bok, en saga om pjäsen, som alla fick ta med sig hem. Vi bjöds även på fika samt fick med en affisch att sätta upp hemma. Det var så kul att höra alla barn, inte bara Stella, efteråt när de berättade om föreställningen. Stella var så nöjd med sin lilla bok och satt tyst hela vägen hem i bilen och läste i den. När vi lagade middag spelade hon själv upp en spännande scen från pjäsen och jag hade svårt att hålla mig för skratt. Kanske en blivande skådespelartalang? Hon har iallafall en dramatisk ådra och intresse för rollspel.

Vi har haft en lugn helg. Jag har känt mig väldigt trött, hängig och stressad. För första gången sedan februari har jag känt att jag bara vill pausa. Skulle vilja ha en helg, eller bara en dag under helgen, då jag inte har texter som ska skrivas, böcker som ska läsas och uppgifter som göras klart. Bara tanken på att det alltid är något jag borde göra är så stressande. Börjar längta till sommaren, när jag avslutat min kurs och kan ha lite mer fritid. På förmiddagen kände jag mig så ynklig då jag satte mig framför datorn för att färdigställa en av tre uppgifter som jag håller på med. Efter en promenad med Stella och hennes pappa då jag fick klaga och gnälla lite så tog jag mig i kragen och gjorde klart det jag måste. Nu är klockan 20.30 och jag ska inte plugga mer för idag. Ska jag dricka en stor kopp te med honung och bara slappa så att jag orkar jobba imorgon.