En blogg om livet som förälder

lördag 16 juni 2012

Stellas semester

Stella har fått semester från oss idag. Hon ska sova över hos sin mormor och morfar till imorgon. Full uppmärksamhet, vovve, stor tomt, marknad, trappor och massor av annat spännande. Det blir säkert härligt för henne. Vi lämnade henne där för en timme sedan och jag saknar henne massor nu... Dags att ta sig samman och passa på att utnyttja tiden till att ha en oavbruten konversation med Stellas pappa och gå på stan lite.

tisdag 12 juni 2012

Utveckling

Idag har vi varit på det allra första utvecklingssamtalet. Vi fick se foton på Stella, allt ifrån när hon precis börjat på inskolning fram tills för några dagar sedan och vi fick även se en fantastiskt söt liten film som Stellas pedagog fixat. Ibland ilar det liksom bara till i kroppen för att det är så hisnande att ha barn. Det är så fantastiskt. Det går så snabbt. Det är så spännande. Det är så läskigt. Det är helt underbart. De liksom vecklas ut till små personer framför ens ögon varje dag och ändå hinner man inte med. Vår lilla tjej är nu trygg och verkar vara avdelningens charmtroll (jodå, tydligen "slåss" de äldre barnen om att få söva henne. Äh, vaddå, det är väl klart). Helt plötsligt under samtalet fick jag ta tag i min sambos arm för att jag liksom såg tiden susa förbi och hur vi kommer att sitta där och ta avsked, med alla foton och teckningar samlade, när Stella ska gå vidare till förskoleklass...

måndag 11 juni 2012

Stenar

Sten! Otroligt fascinerande. Varje dag. Flera gånger.

söndag 10 juni 2012

17 månader

Status:

Just nu gnällig och arg på grund av kli i munnen, annars världens mysigaste och roligaste.
Tänder: 9 st, den 10:e på väg och förhoppningsvis fler.
Storlek: alldeles lagom, kring 10 kg och 80nånting cm.
Äter: Fisk, gurka, andra grönsaker, frukt, kakor.
Säger: mamma, pappa, menämenä (ordet för brorsans namn), vovve, titta, där, katt, lampa, gurka, äpple, klocka, kaka, apa, äta, nej, bada, hjälpa, öppna, jaja (betyder Sara), gunga, ajaj (om hon har slagit sig).
Gör: springer, gungar, badar, åker bil, dansar, busar, läser, klappar händerna, klättrar, leker i sandlådan.
Sover: från 18.30-19.30 till 05.30-06.30.