En blogg om livet som förälder

torsdag 23 maj 2013

Packning och födelsedagsstenar

Idag har vi försökt njuta av fint väder och samtidigt göra massor av saker. Det gick sådär. Halvligger i soffan helt färdig med värkande rygg. Har tvättat, städat, packat, pluggat och gjort massor av annat. Men nu blir det semester i några dagar (eller snarare fullt upp). Tidigt imorgon åker vi till Göteborg där vi stannar till på måndag. Har hört att de väntar med regn och oväder på oss.
På jakt efter fina stenar till morbror som fyller år.

Snart ska vi flyga flygplan!

tisdag 21 maj 2013

Familjen

Igår var Stella uppspelt över att hennes efterlängtade bror äntligen skulle komma. Hon räknade upp sin familj på fingrarna. "Min pappa Igge, min mamma Saja och min stojebjoj Moje. Moje också min kompis." När hennes storebror/kompis kom gav de sig ut för att leka. Kvar satt vi föräldrar och försökte vänja oss vid att vara ensamma hemma.

söndag 19 maj 2013

Sommarvärme och skitsnack

I helgen har vi för första gången i år varit på stranden, till Stellas stora glädje. "Jag badar! Kall atti!"
Vi har spankulerat barfota på vår gräsmatta. Jag har druckit kaffe i solen och läst medan Stella har lekt. Härligt. Sedan smet Stella över till grannarna och snackade skit om mig. När jag gick förbi hörde jag henne i förtrolig ton redogöra för att mamma minsann var jättearg och sa nej nej nej till Stella. (Detta sades medan hon satt i knä på vår snälla granne och lät henne stryka Stellas hår, medan Stella såg ytterst vän och samtidigt lite sårbar ut.) Den lilla rackaren.






Jag vill kramas, men inte med Stina

Det finns många, ibland kanske motstridiga, känslor hos en tvååring. På promenad i fredags berättade hon att Stina kramade henne. Hur kändes det, frågade jag och förväntade mig ett helt annat svar än det som kom. "Jag blev rädd" svarade denna komplexa och helt fantastiska lilla varelse. Sedan berättade hon att hon blir arg när pedagogerna säger att man ska kramas istället för att puttas. (För övrigt får vi noggranna redogörelser varje dag över vem som har puttat vem. Aldrig varför.) En stund senare gungar hon högt i lekparken, ropar "Mamma, kom, jag vill krama dig"... Hemma dirigerar hon så att pussar och kramar blir rättvist fördelade. Ibland ger hon order "Mamma, du ska pussa pappa nu".