En blogg om livet som förälder

lördag 8 december 2012

Julig lördag

Jag och Stella har hunnit baka både pepparkakor och lussebullar idag. Sedan har jag hunnit hänga med min syster, fika, prata och handla lite julklappar. Efter det mötte jag upp familjen och forsatte julandet, när vi kom hem klädde vi julgranen och strax börjar pepparkaksbak nummer 2 med tioåringen. Efter det planerar jag att ligga raklång i soffan en stund. Pust.

Spännande att röra om!

Man blir ganska törstig av att äta, eh, jag menar, baka.

fredag 7 december 2012

Kan själv!


Alltså, kom inte här och tro att du ska få hjälpa mig med kläderna! Kan själv! Allt!

torsdag 6 december 2012

En vecka kvar till första lussandet...


... och fortfarande hatar hon pepparkakssången och vägrar sjunga eller lyssna på den. Cliffhanger!

måndag 3 december 2012

Pepparkaksgubbar och tomtar

Nu har vi gjort julfint hemma. Det började med skräck och gråt. Stella hade nämligen bestämt sig för att tomtar var det värsta och hemskaste som finns. När jag tog fram en kartong med julpynt grät hon och ville gömma den. Sedan gick det allt bättre och bättre, tack vare mormor och morfar som hade mindre läskiga tomtar hemma. Igår köpte jag en liten tomtedocka som hon tycker mycket om. Imorse när hon vaknade sprang hon direkt till kylskåpet för att se till de nya tomtemagneterna.
Pepparkaksgubbar är nu det enda hemska som är kvar med julen enligt Stella. För några veckor sedan kom hon på att de var hemska och skrämmande, särskilt den där sången om dem. Genast fick vi gömma sångboken med "Tre gubbar". Jag glömde berätta för pedagogerna om Stellas skräck inför "Tre gubbar" och när jag hämtade henne en dag förra veckan fick jag höra att Stella blivit skräckslagen och grät hysteriskt på två sångstunder då denna sång varit med. Vid första tillfället förstod de ingenting, men andra gången la de ihop två och två och fattade att hon bara var ledsen när just den sången hördes. Så nu får vi väl träna mer. Hursomhelst är pepparkakor gott iallafall!

söndag 2 december 2012

Vilken helg!

Så mysigt vi har haft det! Så mysigt att det känns obegripligt att det är måndag imorgon. I fredags kom ju min syster och hälsade på. I lördags åkte vi tillsammans till Stellas morfar och mormor, där Stella stannade för adventsmys. Jag och hennes pappa åkte tillbaka hem, lagade god mat och pratade länge länge, bara vi två. Efter en lång sovmorgon, lite julshopping och hemmafix åkte vi för att hämta Stella som såklart skött sig exemplariskt. Hemma igen åt vi middag, tände adventsljus, fikade Stellas nybakade pepparkakor och såg Bolibompa.

Soffhäng med dockan