En blogg om livet som förälder

onsdag 7 september 2016

Sammanfattning sommaren 2016

Så har några månader gått och en sammanfattning är på sin plats. Det känns svårare att blogga på samma sätt eftersom jag skriver om en egen person, med egna värderingar som ju inte har valt detta. Därav skralare uppdateringar. Det finns så mycket att inte skriva om. Men fortfarande finns det saker som du, Stella, kommer att vilja läsa om och le åt när du är tillräckligt stor för att kunna läsa dessa mina dagboksanteckningar i bloggform från dina första år i livet.

En sommar har passerat. Din femte sommar i livet. Om du skulle kunna skriva själv här om vad denna sommar har inneburit för dig så skulle du utan tvekan ha lagt fokus på att bada med armbågspuffar. För det har du gjort om och om igen hela sommaren. Denna sommar har varit solig och varm, flera veckors bra badväder. Och som vi har badat, till och med jag, den annars badskygga mamman.

Den andra stora höjdpunkten sommaren 2016: lära sig att sova i egen säng. Åh, så underbart läskigt. Och nu sker en nedräkning tills det går att ha pyjamasparty och kompisar som sover över. Det verkar mycket spännande och åtråvärt, fast fortfarande är det himla skönt att kunna komma in till sina föräldrar och kunna mysa när extra närhet behövs, dvs ungefär varannan morgon. Den som har lärt sig att sova i sin egen säng hela natten förtjänar en present, så nu har vi en ny familjemedlem i form av lilla Sara, en hund som kan både skälla och göra volter, men som till undertecknads stora glädje också har en stänga-av-knapp.