En blogg om livet som förälder

onsdag 21 mars 2012

Uppdatering

Usch. Jag är inte en bra mamma idag. Skäms för mig själv. Önskar att jag kunde bete mig lika civiliserat och trevligt hemma som jag lyckas göra på jobbet fastän jag sovit dåligt under alldeles för lång tid och är stressad nästan jämt... Stackars Stella. Jag blev verkligen jätteirriterad över att hon gömt sin egna sko (i tvättmaskinen - logiskt, egentligen) som jag fick leta i 45 minuter överallt utan att hitta den, tokstressad (utan rimlig anledning, inte så att vi höll på att missa en viktig läkartid eller så) och ivrigt påhejad av en fortfarande glad Stella som pekade hejvilt lite varstans, typ i taket, och ropade "dää, dää". Så... Kanske dags att gömma skorna på hög höjd, köpa ett extra par och skärpa sig.

tisdag 20 mars 2012

Frisk

Livet går vidare. Förkylningar släpper. Både för vuxna och barn. Härligt att kunna vara ute långa stunder igen. Det finns så mycket roligt att se, upptäcka, smaka och känna på. Snö. Is. Vatten. Träd. Grus. Löv. Sand. Skräp. Trappor. Dörrar. En hel värld.

söndag 18 mars 2012

Och en ny era inleds...

Vabbandet tar sin början. Härligt. Jag, som (ibland) milt uttryckt kan beskrivas som cynisk, räknar med att det kommer att vara kämpigt till sommaren. Stella kommer nog att hinna med några förkylningar, kanske magsjuka eller vattkoppor fram tills dess. Och därmed blir det också jobbigt att hela tiden få liksom ominskolas.

Det här går inte till historieböckerna som någon toppenhelg för vår familj. Men ännu är det ju lite tid kvar så det kanske blir lite bättre. Stella har tröstat sig med den gigantiska nallen (utöver kaninen förstås). Det borde vara besvärligt att dra med sig nallen överallt, särskilt med hög feber, men det gick.
Gå och sova? Visst, ska bara ta med mig nallen.