En blogg om livet som förälder

torsdag 7 maj 2015

Våren

Jag behövde en paus från det mesta och har knappt ägnat bloggen två tankar. Nu har jag varit sjukskriven sedan november...

Stella funderar mycket. Så klart är det mesta "varför" som för många i hennes ålder, eller i alla åldrar. Hon har svårt att förstå ibland hur jag kan vara sjuk vecka efter vecka - vad är det för märklig förkylning jag har som aldrig tar slut? Hon testar nya ord och frågar ofta vad saker betyder. Häromdagen frågade hon om "stackare" och "rackare". Sedan frågade hon om jag tycker att hennes pappa är både en rackare och en stackare eller bara en av dessa och isåfall vilken.

Vi längtar efter sommaren och värmen, både jag och Stella. Att bada och cykla iväg till stranden i de nya shortsen. Äta glass. Spela fotboll.

Under våren har det blivit tydligt att denna fyraåring behöver mer stimulans och aktiviteter. Förut har Stella varit väldigt trött efter förskolan. Att börja med någon fotboll, dans eller annan aktivitet utöver förskolan och det vanliga livet har inte varit aktuellt. Nu börjar vi fundera på vad denna tjej med mycket spring i benen skulle vilja göra. För energin finns där. Helt plötsligt orkar hon vara uppe en timme längre på kvällen. Och vill ta med kompisar hem från förskolan var och varannan dag. Mycket kretsar förresten kring kompisar. Bästisar, relationer, olika lekar och konflikter. Att välja vem en ska vara med, att kunna säga ifrån, säga nej. På natten pratar Stella i sömnen om sina vänner. Mycket ska bearbetas. Ibland önskar jag att jag kunde vara en fluga som cirkulerade ovanför huvudena på förskolegänget och se vad de gör, pratar om, leker, ja, allt sånt där som hennes värld kretsar kring. Varje eftermiddag får jag små redogörelser över vad som hänt, olika draman som utspelats under dagen, frågor och funderingar. Tänk, någon av dessa små vänner kanske finns kvar om tio år? Hisnande på ett sätt och helt rimligt på ett annat.

Valborgshopp!
Paparazzifoto

Kaffe och kladdkaka

Inomhushopp!

"Se glad ut!"