En blogg om livet som förälder

fredag 6 juli 2012

Vad vi gjort de senaste 2 dagarna

Övningskört, lekt massor i lekparker och lekland, badat, badat och åter badat. Plus massor av annat. Härligt med sommar och sol!

onsdag 4 juli 2012

Bada, bada, bada!


På morgonen går vi till lekparken och sedan åker vi och badar. I bilen på väg till stranden ropar Stella "Bada, bada, bada!". Ganska härligt sätt att tillbringa lediga dagar på. Idag åker vi iväg på minisemester till ett ställe där de har stor pool och massor av spännande vattenäventyr som passar både om man är 9 år och 1 år. Förhoppningsvis om man är över 30 också.

måndag 2 juli 2012

Oro vs stillhet

Jag jobbade sista dagen förra måndagen, en vecka sedan, och sedan åkte jag till Paris på tisdagen. Jag kom hem på lördagkväll. Idag är alltså andra dagen som jag är hemma och ledig och jag känner hur två olika känslor slåss inom mig. En del av mig har jättesvårt att slappna av, gör upp planer, kan inte sitta stilla osv, så som åtminstone jag brukar vara innan jag kommit in i semestermood. Den andra delen njuter av att inte behöva passa tider, att följa efter Stella i skogen eller lekparken, att ha otaliga kvällar, ouppvikta och med möjligheter till mysiga middagar, filmer, lek och spel, långa samtal med gott vin eller te, långa promenader, böcker att läsa, ja allt möjligt som ännu inte är planerat. Den ena sidan av mig är rastlös och vill inte slappna av medan den andra sidan vill åka ut till stugan i några dagar och bara vara (med Stella). Under tiden verkar Stella nöjd över att hela familjen är samlade och lediga, att alla lekparker på området kan upptäckas och bedömas i lugn och ro i vilket väder som helst och att nya spännande klättermöjligheter har uppdagats här hemma.



söndag 1 juli 2012

Hemma!

Hemma från Paris! En mycket glad Stella mötte mig på flygplatsen och jag fick hur många kramar och pussar som helst, så jag var nog efterlängtad. Det känns som att jag har missat massor på fem dagar. Hennes skrapsår är borta, hon pratar på ett helt annat sätt och det har poppat upp både nya tänder och nya ord.

Paris var varmt och bra på alla sätt. Just den här resan hann jag inte se så mycket av staden eftersom jag var på en konferens, men jag hoppas kunna åka dit med Stellas pappa i framtiden och hinna besöka massor av spännande och vackra platser. Hursomhelst kom jag hem väldigt trött, men med många tankar, funderingar och nya idéer.