En blogg om livet som förälder

onsdag 19 februari 2014

19 februari; ett ögonblick

Sitter i soffan med ond värkande rygg och tittar på konståkning medan jag grubblar över jobbsaker och samtidigt kollar mail. I bakgrunden lyssnar jag på Stella som tjattrar för fullt från sin säng. Hon läser en saga för någon docka eller kanske ett gosedjur och det är fascinerande hur väl hon minns exakta formuleringar från sina böcker. Multitasking - för mig alltså.

Idag smet jag från jobbet tidigt och hämtade Stella. Sedan var vi ute ända till det var dags för middag. Så skönt med frisk luft.

söndag 16 februari 2014

Åh.

Det är söndagsmorgon och hon springer omkring som en liten virvelvind, just nu i badbyxor och grön tröja, men nyss i shorts och en annan tröja. Ibland stannar hon till och ger mig tre-fyra intensiva pussar med ögonen slutna. Treåringar är härliga. Nya problem och grubblerier i föräldraskapet kommer nog att göra sig påminda allt oftare under våren har jag en känsla av. Hur mycket i-pad är egentligen lagom? Och hur ska jag tackla det där nyvunna prinsessintresset, som tack och lov ännu inskränker sig till den lilla prinsessan?
I fredags kom hon hem från förskolan med fyra skrynkliga hjärtan. Tre stycken gjorda i piprensare, som högtidligt delades ut till pappa och storebror och en som var till en kompis på förskolan. Ett hjärta fanns kvar, glittrigt i papper. På baksidan står det "Från Stella till mamma". Åh.