En blogg om livet som förälder

lördag 5 maj 2012

Sköna maj







Vi strosar runt i Temple bar. Kollar i affärer. Planerar inför kvällen. Går förbi nån mysig pub eller mysigt café. Har det allmänt skönt och njuter av våren.

Tyvärr är det inte idag. För idag är vi hemma istället för i Dublin. Och idag snöade det på förmiddagen! Den 5:e maj... Nu försvinner ju snön direkt, men ändå. Man får drömma sig bort och låtsas att man är någon annanstans.

torsdag 3 maj 2012

Vila

Efter en stressig och orolig tid så känns det som att vi får lite vila och går mot lugnare tider. Stella har varit väldigt harmonisk under veckan. Glad och snäll, nästan konstant småpratande eller skrattande och en liten nyfiken spelevink som roar sig själv för det mesta. Det gör såklart att ens eget humör förbättras avsevärt. Jag har snart avverkat alla utvecklingssamtal på jobbet och ser fram emot att inte ha så många sena dagar nästa vecka. Imorgon slutar jag tidigt och längtar som ett barn efter att få hämta mitt lilla charmtroll tidigt och hinna få flera timmar med båda barnen före middagen.

tisdag 1 maj 2012

Ledighet och säkerhet.

Vad skönt det var med lite ledighet! Innan Stella gick och lade sig var hon ute på sin premiärtur på cykel. Oj vad jag cyklade försiktigt! Och jag litar inte på att hennes lilla stol sitter som den ska fastän jag dragit i alla skruvar och muttrar, slitit och böjt för att känna att allt sitter som det ska. Därför ska jag gå ut före alla andra imorgon och inspektera säkerheten en gång till före jag låter min lilla guldklimp åka längre än 25 meter. Sen börjar jag fundera över cykelhjälmar/lekhjälmar också. Hur säkra är de egentligen? Jag skulle ju gärna se att Stella hade någon typ av rymddräkt på sig så att ingen del av henne är exponerad och kan komma till skada eller riskera att strypas. Men det är ju bara jag (och antagligen hennes pappa också)... Hrm.

söndag 29 april 2012

På promenad

På promenad.

Det är morgon

Det är morgon och alldeles tyst. Jag har fått sovmorgon och är ensam hemma. Stella och hennes pappa är ute på äventyr någonstans. Jag hoppas att de kommer snart. Jag dricker kaffe, kollar nyheter och surfar lite. Min kropp längtar efter att krama mina stora kärlekar. Ibland känner jag mig nästan rastlös när jag är hemma. Jag funderar på vad jag gjorde av all tid före Stella. Utan Stella. Vilka oceaner av tid.

Igår var jag hos en kompis på kvällen. Drack lite vin, åt ost och kex och pratade massor. Idag ska vi antagligen åka iväg till mina föräldrars stuga och njuta av det fina vädret. Imorgon kommer Noel och jag längtar. Så skönt med en ledig dag under veckan och inga måsten. Så. Nu har jag rapporterat färdigt. Nu ska jag ta med mig kaffekoppen ut i solen och njuta en liten stund till.