En blogg om livet som förälder

lördag 7 december 2013

Tipp tapp





Jag och Stella kände julpeppen och bakade pepparkakor till tonerna av julmusik idag. Sen dansade vi, hoppade och sjöng i köket tills vi skrattade högt åt varandras rörelser. Efter en mysig kväll dunade stjärnan in och jag ägnade mig åt pappershögen som syns längst bak till höger på bilden. Dags att sätta betyg. Det ska bli så skönt när alla betyg är klara...

Godmorgon

Vi inleder lördagen med frukost och spel. Stella älskar pussel, både i trä och såna som finns på telefonen.


söndag 1 december 2013

Första advent

På morgonen såg vi julkalendern i soffan med frukost till. Extra spännande var såklart att en av karaktärerna heter Stella, men annars var det inte så himla kul tyckte Stella. Sedan åkte Stella och hennes pappa till badhuset medan jag drog till jobbet i några timmar. På eftermiddagen möttes vi upp på stan. Vi hann både träffa jultomten (som Stella nog tyckte såg skröplig ut, eftersom hon frågade om någon hade slagit tomten) och tala om att en klocka att ha runt handleden vore en finfin julklapp, rida på en ponny och fika.

Nu sitter jag här med en tekopp och längtar så mycket efter julefrid att jag har lust att ta fram julgranen på en gång. Har skaffat en målbild, precis som inför förlossningen, och den inträffar nästan direkt när betygen är satta.