En blogg om livet som förälder

lördag 10 september 2011

Förkylningar och skrik

Stackars Stella har ju haft en jobbig vecka, men nu börjar hon piggna till, fast hon fortfarande rosslar och snorar. Tänk att barn orkar hålla igång fast de är genomförkylda! Själv hade jag legat däckad i sängen.

Igår öppnade jag på jobbet (tidigt) och höll igång hela dagen, utan lunchrast, fram till 14.30, med inskolningsbarn som skrek och snorade. Sen kom jag hem till 2 förkylda barn och en sambo som skulle iväg. Kände mig lagom peppad, men jag och åttaåringen hade en mysig kväll ändå. Sen fick jag vaka och springa mellan sovrummen för att trösta och torka snoriga näsor, ge vatten och halstabletter, innan jag själv kunde sova några timmar till sist.

Stella var snäll och tog lite sovmorgon (6.30 är sovmorgon hos oss) och vaknade på glatt humör och hennes bror verkar också mycket piggare. Nu gäller det bara att jag inte blir sjuk eftersom inskolningsperioden fortsätter på jobbet. Laddar med citrusfrukter och, förhoppningsvis, sömn. Men först dagens andra kaffekopp!

Hej på er! Nu börjar jag bli frisk och har fått två tänder också!

onsdag 7 september 2011

Sjukdomar


Nu är det mycket sjukdomar, främst förkylningar. Hemma ligger en ynklig liten tjej med sin allra första hemska förkylning och allt vad det innebär. På jobbet känns det som att jag torkar snoriga näsor mest hela dagen. Jag har hört att barn kan vara sjuka 10 gånger under sitt första år på förskolan. I princip varje månad alltså. Det känns hjärtskärande att tänka på hur många hemska förkylningar med feber och magsjukor som vi har att vänta för vår lilla plutt...

måndag 5 september 2011

Dålig dag

Idag har det varit en dålig dag, både för Stella och mig. Stackars Stella snuvar, hostar, har tandsprickning och problem med magen. Vissa dagar vill man bara gömma sig under täcket och vänta tills det blir en ny dag. Nu räknar vi ner till tisdag och hoppas på bättring!

söndag 4 september 2011

Stella fotar

Kanske inte ett jättesmickrande självporträtt, men det är mycket glädjande att hon har intresse för kreativt skapande!
För övrigt har söndagen för Stella mest handlat om att stå och hänga på olika platser, gärna med något gott i munnen.


Vardagslyx

Att varje dag vakna och mötas av världens vackraste leende.
Att kunna snosa och pussa på en Stella nästan när man vill.
Att se hennes glädje över och nyfikenhet på sådant som jag tidigare sett som triviala småsaker.
Att ropa på min dotter och höra hennes glada röst babbla ett svar.
Att se Stella tillsammans med min sambo, hennes bror, vår familj och våra vänner.
Att upptäcka nya delar av hennes personlighet, likt ett pussel där en bit läggs varje dag.
Att skratta och busa, leka och fnittra.

Tänk att livet kan vara så fantastiskt, så självklart, så hisnande, så skört, så tryggt och så spännande på samma gång...