En blogg om livet som förälder

fredag 20 september 2013

Höjdhoppsribbor och pizza

Stella var hemma sjuk igår men idag hade hon piggnat till, varit utan feber i en dag och var redo för förskolan igen. På jobbet hade vi friluftsdag idag och jag befann mig därför vid en höjdhoppsribba i duggregn nästan hela dagen. Ganska skönt, framförallt att få vara ute flera timmar istället för att sitta i klassrummet. Efter planerande och kopierande cyklade jag till förskolan där jag välkomnades med pussar och kramar i överflöd ("Åh! Min mamma! Jag älskar min mamma jättemycket!") Sedan handlade jag och barnen både pizza, godis och chips och gjorde oss redo för en myskväll för oss själva. Jag och Stella har precis avslutat Karlsson på taket (favoriten just nu, särskilt när han spökar) och tioåringen ser på Disney XD (favoritkanalen). Åh så skönt med fredagkväll... Nu gör jag i ordning te och väljer mellan en ny bok och något på Netflix.




onsdag 18 september 2013

Febrig siare


Jag virvlade runt i de här trapporna fram och tillbaka under hela dagen tills jag fick ett samtal från förskolan om en febrig Stella. Då virvlade jag hem, läste böcker, sjöng sånger, såg på Karlsson på taket, badade badkar och annat. Stella tittade på mig med febriga ögon, strök med sin varma hand på min arm och frågade om hon skulle blåsa på mitt onda. Jag förklarade att det är hon som har ont och är sjuk, men hon tittade på mig med mild blick och förklarade stillsamt att mamma också är sjuk. När hon somnat och jag satte mig ner för att planera lite jobb började det kännas som att hon kanske hade rätt trots allt...

söndag 15 september 2013

Vaknar för tidigt. Oh well.

Vi hade gäster igår och Stella somnade senare än vanligt. Jag var säker på att jag skulle få sova lite längre på morgonen. Först vaknade den lilla vid 02.30 och var övertygad om att det var morgon och att vi skulle gå upp. Fick lite panik över att inte få sova mer men efter en lång stunds tjafs somnade liten om, med krampaktigt tag om mig. Då började stor snarka, vilket fortgick fram till sex-tiden på morgonen. Funderade ett tag, frustrerad över för få timmars sömn, på att lägga mig i soffan, men liten hade trasslat in sig och somnat med handen fast i mitt linne. Sedan - att gå upp kl 7 - lovely. Men, tänk att det var så här för inte alltför längesedan. Mest hela tiden var det så. En glömmer snabbt.

Nåja, vi tog vara på en solig söndagsförmiddag.
Många vinbär finns kvar. Det gäller bara att nå dem.



Kasta kasta liten brödbit...

... och när påsen landar så flyr de illa kvickt!