En blogg om livet som förälder

lördag 15 december 2012

Magsjuka

Så kom den till oss, antagligen via förskolan. Först Stella, sen hennes pappa tätt följd av mig. Igår låg vi utslagna och försökte underhålla Stella så gott vi kunde från soffan begravda under filtar och med hinkar intill. Idag börjar vi vakna till liv och hittills har ingen kräkts. Tur att Stella är lite hängig själv för annars vet jag inte hur det hade gått. Hon har varit så snäll med mig. Vi har legat i sängen och sjungit i nästan en timme både torsdag och fredag. Vi har tittat på foton under minst lika lång tid och dessutom bara legat och pratat och kramats. Helt plötsligt kan hon massor av nya ord och i nya kombinationer. "Oh nej" utbrast hon teatraliskt imorse när hon tappade något på golvet. Hon svischade förbi tv:n som stod på i vardagsrummet tidigare idag och sa "Titta mamma, åker skidor". Visste inte att hon lärt sig vad skidor är. Och hela tiden räknar hon till tio. Så sött.

torsdag 13 december 2012

Luciamorgon hos oss

Vi var ju så laddade inför lucia, jag och Stella. Igår tränade vi på pepparkakssången och fick till det utan tårar och till och med några leenden på slutet. Så vaknade Stella vid 05.30 imorse, hostade och spydde i rask takt 3 gånger på en timme. Så det blir en vab-lucia. Hittills har det faktiskt varit ganska mysigt trots att jag var ledsen till en början eftersom jag sett framemot lussande och fika på förskolan. Men vi har sett lucia på tv. Sjungit massor. Lagat god fisk. Bakat och myst massor. En bra dag än så länge. Hoppas att det inte blir mer kräkande... PÅ bilden nedanför diggar Stella Sean Banans jullåt som hon själv lyckas slå på om och om igen, den lilla rackaren. Det går utför med musiksmaken, kan jag tycka...

Sjuk? Nej, bara fejkade lite!

onsdag 12 december 2012

Bamse är tydligen bra.

Titta alla mammor och pappor! Bamse!

Titta alla barnen! Bamse!

Bamse ingen blöja?

tisdag 11 december 2012

Mysiga morgnar

De senaste dagarna har jag blivit väckt av en blöt puss och en hand som stryker min kind. Ibland har någon sång hörts också. Iförrgår skrattade jag nästan högt när Stella sjöng "o aj aj aj aj buff" med sådan inlevelse och svärta i rösten att det kändes som en audition eller nåt. Hursomhelst är det ett mycket mysigare sätt att vakna på än med en fot i huvudet.

söndag 9 december 2012

Andra advent

Idag var min familj här på adventsfika. Stella hade på sig sin nya pepparkaksklänning som hon tycker om (men hon vägrar matcha med huckle och sång). Vi tände ljus, spelade lite julmusik och åtminstone jag njöt av att alla i min familj var samlade, det händer nämligen inte varje dag. Dessutom bjöd vi på nbart hembakat fika och det händer verkligen inte varje dag. Men allt julmys har sitt pris. Nu när helgen strax är slut känns det som att den knappt börjat eftersom jag inte riktigt hunnit vila så mycket som jag velat. Höstens pendlande, mörkret och annat börjar ta ut sin rätt och jag känner mig redo att ta jullov, helst igår. Vaknade imorse med dunkande huvudvärk och ont i halsen. Är trött och har inte så mycket energi som jag skulle vilja ha såhär sista veckorna med lagom spralliga elever. Nu laddar jag inför veckan med en stor kopp te, en tidig kväll och förhoppningsvis många undervisningsfilmer som landat på mitt skrivbord imorgon.