En blogg om livet som förälder

fredag 18 april 2014

Troll och andra lekar



I förmiddags gick vi till trollskogen. Stella är ju som bekant mycket fascinerad av troll, på gott och ont, och den senaste veckan har jag också gått all in i denna värld. Vi brukar gå på trolljakt, lägga fram mat till trollen, prata om dem, rita hur de ser ut osv. Idag lämnade vi mat till trollen i en koja i skogen. Stella förklarade att de kanske är rädda för människor och att vi inte får skräpa ner i trollens skog. Sen plockade hon upprört bort plastskräp hon hittade (och kastade i och för sig ut det i en lekpark istället, men ändå - en smart unge). I lekparken var det soligt och varmt så jag bestämde mig för att låtsas att vi var på stranden och simmade omkring tills min dotter gav mig en uppmanande blick "Sluta mamma, det är inte sommar nu, du kan inte simma här." Två sekunder senare bestämde hon att jag var en krokodil och hon en ödla som jagade henne i Mowglis djungel.

En annan rolig lek går ut på att en av oss ska följa med den andra till förskolan. Den som är barn ska då helst bli jätteledsen, gråta, vilja gå hem och vilja ha tutte. Den vuxne får då trösta lite och sedan kan olika saker hända. Stella vill såklart vara den vuxne hela tiden. Om jag är en glad unge som bara säger hejdå så blir hon upprörd och leken får börja om. Hon har många olika lösningar på barnets problem. Ibland förklarar hon resolut att personalen på förskolan ska gå hem och att hon tar över, varpå hon börjar skrika ut order till olika karaktärer (ibland är dessa vikarier på förskolan - väldigt roligt), ibland smyger hon åt mig tutte eller godis och ibland säger hon till mig att skärpa mig och deklarerar att hon ska gå till jobbet på skolan och att min mormor hämta mig senare.




Där bakom stenen gömmer sig ett troll!

torsdag 17 april 2014

Påski påski

Idag har vi påskpyntat, eller gjort påski påski, som Stella sa. Sen klädde Stella ut sig till påskgris, ja, det heter faktiskt just så. För på påsken finns påskris och påskgris. Låter rimligt.


söndag 13 april 2014

En annan person


 Helgens kommentar: "Mamma, jag älskar en annan person".
Helgens höjdpunkt: Dam-basket, samt mysig kväll hos fin vän.
Dessutom kikade vår förra granne förbi med en sprillans ny cykel till Stella, bara sådär. Vilken lycka! Imorgon gissar jag att vi tränar cykling och fixar påskris. Förutom det försöker vi bli fria från den jobbiga hosta som hållit i sig alldeles för länge. Hoppas den är borta på tisdag då vi ska bada.