En blogg om livet som förälder

fredag 2 mars 2012

Grön flagg!

Yo! Du sopsorterar väl?!

Grön flagg är ett verktyg för pedagogiska verksamheter, som förskolor, som vill arbeta med miljö och hållbar utveckling. De skolor och förskolor som är intresserade ansöker om grön flagg. Tillsammans och med ett underifrånperspektiv (att utgå från barnen) tar man fram mål och aktiviteter som man ska göra, man funderar över vilka insatser man kan göra för en mer hållbar verksamhet och man kommer på strategier för att synliggöra arbetet. Det finns olika teman att arbeta med och kring dessa funderar man alltså ut aktiviteter och mål. T.ex kring temat konsumtion kan man ha målet att lära oss att ta hand om våra resurser och hitta på aktiviteter som att laga sådant som går sönder, ta med saker hemifrån, skapa utifrån återvunnet material osv.

Jag är väldigt glad över att Stellas "nya" förskola har grön flagg och jag hoppas att fler och fler förskolor och skolor kommer att haka på. Tillsammans kan man göra skillnad och det är guld värt att börja redan i förskolan!

torsdag 1 mars 2012

Härligt vårväder!

Men åh, himla paparazzi...
Snälla, respektera mitt privatliv!
Okej, du får en bild, låt mig vara sen.

onsdag 29 februari 2012

Inskolning från den andra sidan

Det här med inskolningar brukar vara kul - som pedagog. Spännande. Utmanande. Roligt att lära känna en ny individ och dennes vanor och beteende. Men om man sedan ska vara på inskolning och inte vara pedagog utan förälder, och gärna en sån där cool som inte lägger sig i för mycket, då kan det ju vara mycket svårare. Det skulle kunna vara så att man blir jättefånig. Att man ångrar sig och vill ta ut semester i ett år. Att man inser att man nog inte är en sån där cool förälder. Att man istället kanske är en sån där "jobbig" förälder. Att man tror att ens eget barn är annorlunda mot för alla andra barn och rutiner man nånsin har hört talas om. Så skulle det kunna vara...

måndag 27 februari 2012

Hej hopp

Hej hopp. Nu börjar vi återhämta oss efter feber och förkylning. Jag fascineras ofta över hur barn kan vara nästintill oberörda och glatt leka medan de har hög feber. Själv känner jag mig helt färdig om jag har över 38 grader.

Bara vilar lite snabbt.
Vaddå sova? Jag ska spela ser du väl!