En blogg om livet som förälder

torsdag 17 januari 2013

04.17


Det går inte att lägga upp bilder just nu... Och jag som inte har något vettigt att skriva men tänkte lägga upp några bilder istället... Får väl göra ett nytt försök imorgon.

Idag vaknade jag 04.17 och Stella 05.35. Tiden där mellan låg jag och tittade på henne och tänkte på att det kommer en tid då hon inte längre kommer in till oss och sover på morgonkvisten, eller halva natten. Tänk så tomt det kommer att kännas...



måndag 14 januari 2013

Uppdatering från svenskalärarmamman

Det snackas mycket här hemma just nu, men det är inte så lätt att förstå den pratsamma ungen. De flesta ord börjar med vokaler och det finns många ord som kan betyda flera saker. (Bakka: mössa och macka till exempel.) Även om Stella inte har utvecklat ett särskilt tydligt tal så har hon knäckt flera koder och bygger meningar med många ord där hon även sätter in lite svårare ord som inte och bara. Några favoritfraser: Jag bara inte kan. Sägs oftast med glatt och uppsluppet tonfall, sådär så att hon inte verkar sörja att hon inte kan särskilt mycket. Jag tycker inte om... Jag tycker om... Sägs ofta i följd, så att man får veta både vad hon tycker om och inte. Har även lagt märke till att hon inte tycker om nästan någon sorts mat just nu och har väldiga krav på vad hon ska serveras och inte. Senast vi handlade mat talade hon strängt om att Stella inte tycker om kött, mamma. Jag frågade henne vad hon skulle äta när vi åt middag och hon replikerade snabbt att hon ville ha yoggi (yoghurt) och bakka (macka) med kuk (ost, fråga mig inte varför).

Bild på tvååring med nypackad ryggsäck och massor av presentpapper, tagen på morgonen den 7:e januari 2013.


söndag 13 januari 2013

Samtal att minnas


 2 bilder från helgen:
Inte bra gunga.
Handla är roligt.
Samtal att minnas:

Stellas pappa: Åh vad pappa älskar sin Stella!
Stella: Jaa.
Stellas pappa: Vem älskar Stella?
Stella (efter att ha funderat en halv minut): Stina... och tårta.

Samtal på samma tema att minnas:

Stellas pappa: Pappas fina flicka! Vet du vem pappa älskar?
Stella: Mormor Mena!
Stellas pappa: Nja... Pappa älskar sin Stella! Vet du vem mer som pappa älskar?
Stella: Stina!
Stellas pappa: Nej, inte Stina. Pappa älskar xxxx (tioåringen).

Stina är en kompis på förskolan och även namnet på en av Stellas dockor. Stina är för övrigt inte någon av de som Stella umgås mest med av förskolekompisarna.

Kalasdagen

Igår skulle vara den stora kalasdagen. Eftersom vi har haft magsjuka så har vi legat lågt med kalasinbjudningar och bjöd in till kalas med bara några dagar kvar till Stellas födelsedag. Inte så många kunde komma. Vi har därför fått ha små kalas med 1-2 gäster. Igår skulle vara barnkalasdagen, men ju längre dagen gick, desto färre var gästerna som kunde komma. Vi som hade stressat hela dagen för att fixa tårta och mys till våra små gäster satt till sist ensamma i soffan och väntade på ett försenat gäng. På kvällen kom ett annat gäng. Det blev såklart trevligt ändå,och Stella betedde sig bättre än förut. Jag börjar inse att det kommer att bli kämpigt att ha kalas den här tiden på året eftersom det är så många som är sjuka. Antingen har man blivit sjuk under jullovet eller så har man blivit sjuk direkt förskola/skola börjat. Nu hoppas jag bara att det dröjer några veckor innan vi blir sjuka igen.