En blogg om livet som förälder

lördag 22 juni 2013

Midsommar

Midsommar firades precis som den ska; vi cyklade till firandet förbi hästar och hagar i solsken, åt sill och färskpotatis samt tunnbröd till lunch, fikade jordgubbstårta, lekte massor och sprang barfota i gräset med kransar i håret, grillade god mat till middag, hade allmänt trevligt och cyklade senare hem sjungandes sommarsånger. Imorse vaknade Stella och ville direkt se bilder från igår på sig själv och den nya fyrbente vännen Rambo. På festen fanns även en liten baby som Stella var väldigt nyfiken på och genast tog hand om med mjukisdjur och snuttefiltar. Hon förklarade att hon ville ha med sig bebisen och vovven hem och när jag sa att de inte var våra tyckte hon att vi får köpa egna. Sen la hon till sitt nya favoritord: jajjamän!







torsdag 20 juni 2013

Den galna ekorren

Jag och Stella var i en lekpark igår och hade jättekul. Precis när vi skulle cykla iväg fick jag syn på en ekorre i ett träd. Jag ropade på Stella och visade henne ekorren. Hon blev såklart jättenyfiken och sprang fram mot trädet. "Skräm inte ekorren, då gömmer den sig", varnade jag, varpå den läskiga ekorren istället tog stora hopp närmare och närmare min lilla dotter. Alltså, ekorrar - de är ju som råttor egentligen, förutom att folk av någon anledning betraktar dem som söta? Usch! Jag ropade till Stella att backa och sprang fram mot henne medan den rabiata ekorren nu var typ 30 centimeter ifrån oss med sin svintoliknande loppiga svans och sina äckliga tänder. Blev rädd på riktigt att den skulle hoppa på oss och bita oss men kände mig ändå som hysteriska morsan när jag ropade "Nej, försvinn!" medan andra parkgäster hörde/såg. Den rabiata ekorren försvann och kom såklart tillbaka några sekunder senare, efter en mellanlandning i en sopkorg. Stella sprang fram lika glad denna gång och jag fick springa efter. En stund senare, när jag övertalat Stella att vi ska cykla, dyker en ekorrpolare upp i en tall ovanför oss, men på tryggt avstånd. Jag lovar att den tänkte attackera oss från luften - ytterligare en bra anledning att ha cykelhjälm.

Härligt i lekparken...

... chilla i solen...


... tills de här sakerna attackerar...

Ta skydd!

De kanske attackerar från luften också?

tisdag 18 juni 2013

Dagar bland troll och spöken

Jag arbetar andra veckan på mitt sommarjobb nu. Det innebär att jag kan hämta Stella tidigt på eftermiddagen och att vi dessutom har 2 lediga dagar varje vecka. Skönt! Det här är andra veckan med de nya tiderna och jag njuter av att känna att jag verkligen hinner umgås med Stella. De senaste två veckorna har Stella varit lite skör, kanske någon utvecklingsperiod eller bara... livet. Hon fantiserar mycket nu och leker mycket rollekar. Det är härligt att se hur fantasin sprudlar, men det finns mörkare sidor också. Stellas fantasi är så livlig att hon ibland skrämmer sig själv rejält. Ofta handlar det om troll och spöken eller ibland olika djur. Titt som tätt tittar troll fram hemma hos oss. Det händer att Stella stirrar nästintill skräckslaget mot särskilda platser där hon bestämt att dessa troll finns och nästan gråter av rädsla. Ibland är det svårt att hålla sig för skratt och ibland håller mitt hjärta på att svämma över av kärlek. För det mesta försöker jag tänka på vilken fantastiskt positiv egenskap det kan vara att ha en sådan fantasi. Det gäller att odla den på rätt sätt.

Freerunner in the making


söndag 16 juni 2013

Helgen i bilder, eller iallafall till lördag

På fredagen var jag och Stella på festival, lekte, lyssnade på musik och kastade ballonger. Sen hade vi myskväll bara vi två och massor av hallon och jordgubbar. På lördag åkte Stella karusell, vilket var en sån succe att vi fick bära bort en ledsen Stella och försöka förklara att vi inte hade mer pengar.


Mönstermix och sköna skor.