En blogg om livet som förälder

fredag 21 september 2012

Fredag!

Jag sitter på bussen på väg till jobbet. Första pendlarveckans sista dag - äntligen! Det har varit en rolig men väldigt väldigt jobbig vecka. Jag har haft väldigt dåligt samvete över dessa långa dagar borta från Stella. Inombords har jag brottats med många känslor och tankar. Jag bestämde mig när hösten kom för att jag skulle satsa på mig själv jobbmässigt nu. Jag skulle inte ta några vikariat inom förskola och jag skulle inte ta jobb jag inte trivs med. Samtidigt som jag vill satsa på min egen karriär, och med det menar jag ett arbete jag trivs med, så vill jag vara en bra förälder, helst den bästa mamman. Och jag har insett att det är lite mer komplicerat än mitt sjuttonåriga feministjag trodde, det här med barn, arbete och jämställdhet. Nu sitter jag som sagt på väg till jobbet och klockan är 7. Känner att jag går utveckla mina tankar vid ett annat tillfälle. Skönt med fredag hursomhelst! Längtar efter att mysa med Stella imorgon.

tisdag 18 september 2012

Pendling

Nu pendlar jag. Helt plötsligt blir dagarna jättelånga och tiden med Stella har krymt ihop till alldeles förförligt liten och otillräcklig. Jag antar att jag vänjer mig och att även Stella vänjer sig. De här 2 första dagarna har jag varit både trött, ledsen och glad. Glad för att jag får arbeta med något roligt. Trött för att jag har 10-timmars dagar med resandet inräknat. Och ledsen för att jag saknar Stella och känner fruktansvärt dåligt samvete för att jag är borta hela dagen.


måndag 17 september 2012

Utflykt

Igår gjorde vi en utflykt och grillade korv. Nioåringen och hans kompis lekte freerunners och hoppade som tokar mellan klippor och stenar. Stella ville göra samma sak och jag fick jaga henne medan Stellas pappa (som älskar att göra upp eld, inte på något pyromanaktigt sätt) ägnade sig åt att göra perfekt grillglöd. Efter några timmar i härligt väder och med ond rygg av den lilla blivande freerunner-tjejen åkte vi hem trötta men nöjda.


söndag 16 september 2012

Helgen




I fredags var jag på en arbetsintervju. Stella hängde med både sin pappa och mormor under tiden. När jag kom hem packade vi en ryggsäck och åkte med mormor hem. Sedan sov vi över där och hängde med mormor och morfar medan nioåringen och hans pappa fick ha lite mys hemma för sig själva. Stella njöt av att leka med massor av roliga saker på stora ytor. Bilar, traktorer, dockor och vagnar. Vi åt god mat och sov gott efter att ha lekt med sådant jag själv lekt med som barn. En härlig känsla.

Nästa vecka börjar jag pendla. Som tur är kommer Stellas farmor att kunna hämta henne tidigt flera dagar eftersom båda jag och hennes pappa jobbar vanliga kontorstider. Ibland önskar jag att jag jobbade skift, kvällar och helger. Men vilken tur att vi har andra i familjen som kan ställa upp ibland! Förhoppningsvis kommer jag inte att komma hem vid 17 varje veckodag men det känns lite tungt i hjärtat efter att ha haft lediga dagar varje vecka och dessutom kunnat vara med Stella flera timmar varje eftermiddag. Nu blir det betydligt färre timmar tillsammans varje dag...