En blogg om livet som förälder

fredag 18 oktober 2013

Lekar

Den allra bästa leken är att ta hand om dockan Maja. Antingen är Stella mamma, mormor eller storebror till Maja. Hon tar hand om henne och åker till olika ställen, t.ex för att tanka (?!), till tandläkaren eller att handla. Sedan lagar Stella mat till Maja; olika härliga brygder bestående av vatten och franska örter. Det bästa med dessa lekar är när jag blir inbjuden för att sova i Stellas rum. Varsamt bäddar hon ner mig på golvet och dockan Maja i sin säng. Sen stoppar hon om mig med en filt, släcker lampan och uppmanar mig att vara tyst och "blunda ögonen". Eftersom Stella alltid har varit ett väldigt aktivt barn är det förundrande att leken kan pågå i 20 minuter och består av att jag ska ligga tyst och blunda. Efter jobbet känns det ibland som världens bästa lek.

Den senaste tiden är det några av Stellas kompisar som har fått eller ska få syskon. Stella tycker att det är väldigt fascinerande att bebisar har bott i sin mammas mage. Och lite orättvist också, att inte pappa kan ha en bebis i sin mage. Så nuförtiden får dockan Maja födas också.
Huvudet ska vara neråt, sen föds bebisen.

Sådär ja, då var det klart!

Höstdagar

Höstdagar är det härligt att bege sig ut i en park med löv. Det gjorde vi. Skuttade runt, dansade, kastade löv och tog massor av bilder. Sedan åt vi bullar och njöt av att det är helg!




söndag 13 oktober 2013

En mysig helg avslutas

En mysig helg avslutas bäst i soffan med ett glas vin, några goda ostar och ett oavbrutet samtal med min älskling. Jag har jobbat alldeles för lite men det får jag väl ta igen under veckan. Istället har vi njutit av härligt höstväder, varit ute och tumlat runt i stora lövhögar, promenerat, ätit gott, skrattat massor och helt enkelt bara haft det mysigt med varandra. Äntligen känner jag att bihåleinflammationen börjar ge upp. Inte en dag för sent. Nu ska jag krama ur de sista timmarna av denna helg och ladda om inför kommande vecka.