En blogg om livet som förälder

onsdag 5 juni 2013

Roliga, fina samtal och olika gungor

Vi är på toaletten, både jag och Stella. När hon är klar påminner jag henne om att torka sig. Hon tittar på mig. "Först har jag torkat min snippa, nu ska jag torka min snopp också!" Jag säger förvånat att hon inte har någon och hon svarar förnärmat att hon minsann visst har en snopp och pekar mot någon diffus punkt vid badkaret.

Stella ska sova, men har hållit igång i gott och väl 30 minuter med att kasta saker från sängen, skrika att hon behöver gå på toaletten etc. Jag går in till hennes säng och säger med hög röst att det räcker. Hon tittar på mig. "Blev du arg nu, mamma? Vill du pussa mig? Jag älskar dig mamma. Inte skrika mer. Nu bra. Bara sova."

Imorgon åker jag till Stockholm. Därför känns det extra bra att jag har haft en mysig och ledig heldag med Stella idag. Och samtidigt känns det extra jobbigt av samma orsak.







söndag 2 juni 2013

Helgen i några bilder



 Helgen började bra. Åkte hem från jobbet tidigt och vädret var härligt.
 Hämtade Stella på förskolan och åkte till stranden för sol och bad hela eftermiddagen.
 Sen åkte vi hem, grillade och chillade innan jag åkte hem till en kompis för att surra, dricka vin och gå ut. På lördag hade vi en lika härlig dag på stranden och massor av mys. På kvällen gick jag och Stellas pappa på bio. När Stella fick veta att hennes farmor skulle komma och vara med henne under tiden blev hon ungefär såhär glad:
 På söndagen vaknade vi av härligt sommarregn, som gjorde mig glad. Vi gick ut för att promenera och leka i regnet.
På eftermiddagen hälsade vi på Stellas mormor och morfar. Nu är det söndagsmys för mig innan jag dunar in för att orka med avslutning på jobbet imorgon.