En blogg om livet som förälder

torsdag 31 maj 2012

Just nu

Det är mycket nu... Jag har lite bloggtorka kan man säga. Jobbar massor, är trött och känner mest dåligt samvete. Har för lite tid med Stella. Har för kort tålamod. Är för dålig sambo, flickvän och bonusmamma. Är för stressad och liksom hetsig på jobbet. Har tillochmed dåligt samvete över att jag är för dålig på att varva ner. Vill vara sådär härligt avslappnad och vara liksom 'hej jag tar dagen som den kommer´.

Avdelningen jag jobbar på har stängt igår. Stället ska byggas om. Jag och några av barnen har flyttat in på en annan avdelning och samtidigt som det är både skönt och jobbigt med allt nytt så får det mig verkligen att inse hur stressad jag har varit och hur rörigt jag har haft det den här terminen. Mina nya kollegor är sköna människor på många sätt. De dricker sitt kaffe i lugn och ro till frukosten, utan att springa runt med eld i baken och göra femton andra saker medan barnen äter som vissa andra (dvs jag) har för ovana att göra. De säger att vi ska ta det lugnt, varva ner och påpekar hur viktigt det är för barnen som säkert har det nog stressigt hemma. Givetvis är det jätteklokt. Och givetvis ger det mig några kilo mer dåligt samvete.

Nu ska jag titta till min lilla skatt och sedan ta med mig mitt te till sängen och öva på att låta mig själv duga och påminna mig själv om att man inte alltid är på topp och det är helt ok ändå. Snart är det semester! Åh vad jag ska njuta av att vi alla är lediga tillsammans flera veckor.

tisdag 29 maj 2012

Sovande snöängel

Jag var nyss inne i Stellas rum och tittade till henne. Hon hade somnat som en snöängel, med armar och ben utsträckta åt varsitt håll och en liten röd bil bredvid sig, som hon antagligen smugglat med sig och krampaktigt hållt i tills tröttheten tog över. Tänk, hur man kan älska någon så, att man nästan får hindra sig från att väcka upp dem...

Det händer mycket nu - egentligen är det väl så att det nästan alltid händer mycket. Jag tycker förresten att det fortfarande är så med nioåringen. Stella pratar mest hela tiden och det poppar upp några nya ord titt som tätt. Det gulligast just nu är "oj". Hon har några nya miner bland andra blyg/generad och förorättad (putar med underläppen och stirrar under luggen alternativt putar med läppen och vänder demonstrativt huvudet åt andra hållet. Det är så lusigt hur barns kroppspråk, gester, rörelsemönster och mimik formas efter föräldrarna. Redan nu har vi upptäckt att det gäller att passa sig. Jag svor till för någon vecka sedan och strax efter hördes världens sötaste röst repetera "ävjaj"...

måndag 28 maj 2012

Sol och moln

Vi har njutit av solen. Massor! Livet känns så enkelt när man kan springa omkring ute hela dagarna i värmen och göra roliga saker hela helgen. Det enda molnet på vår himmel är några tänder som är på väg ut och ställer till det ibland på nätterna och morgnarna.