En blogg om livet som förälder

lördag 9 november 2013

Tack.

Lugn morgon med mys i soffan, en tur på stan, lunch och vila tillsammans inlindade i sängen, fika följt av några timmars lek, klättring och basket, sedan hem till god middag och ännu mer lek. Nu: lugnet, i skenet av svag belysning, en bra bok i soffan och vetskapen om att en påse chips och en film väntar. Jag behöver inte mer än så. Tack.

onsdag 6 november 2013

Kärlek - något att fundera över

Det händer mycket med Stellas tal. Hennes pappa tyckte sig märka förändringar efter att ha varit bortrest i 4 dagar. Det är lustigt hur hon plötsligt upptäcker hur ord ska uttalas och påpekar stolt och kanske lite förvånad "Det heter inte kaban, det heter banan".

Under de senaste veckorna har Stella varit väldigt familjekär. Hon leker många lekar där olika familjeroller testas. Stella är mormor, mamma, pappa och storebror till dockor och frågar mycket om barn och föräldrar. "Mamma, när jag var bebis då låg jag i din mage". "Mamma, din mamma är min mormor". Och ibland brukar hon rabbla upp en lång lista på personer som älskar henne. Häromdagen var Stella väldigt söt när hon fundersamt frågade mig om mosters kille också älskar henne.




söndag 3 november 2013

Allhelgonahelgen

Igår tog vi vårt pick och pack och åkte till Stellas mormor och morfar för att sova över. Det är något som hon har sett framemot i flera veckor. Där åt vi gott, umgicks och hade det jättemysigt. Vädret har varit regnigt och grått så vi har mest varit inomhus. Till exempel har Stella fått se både foton och film från när jag var liten och det var roligt att se hennes reaktion. Många gånger hade hon svårt att se skillnad på vem av oss olika foton föreställde. Det var också svårt att förstå varför inte hon själv fanns med på filmen tillsammans med mamma och moster.

För några timmar sedan kom vi hem, lagade middag och åt med tända ljus, bara vi två. Det är både vilsamt och mysigt att vara vi två. Dels för att det känns som att vi har så mycket tid att göra saker och dels för att vi egentligen inte gör särskilt mycket och det är väldigt skönt att ha det så ibland. Dessutom hann vi med ett djupt samtal om de som inte längre finns här ibland oss - passande på allhelgonahelgen.