En blogg om livet som förälder

lördag 12 oktober 2013

Egentid med Stella

Cyklade hem glad i hågen från jobbet igår. Färgglada höstlöv virvlade runt mig, bihåleinflammationen kändes lite bättre och klockan var tidigt. Hemma mötte jag upp Stella och hennes mormor, kokade kaffe, tinade bullar och hade en mysig eftermiddag. När vi vinkat av mormor fortsatte jag och Stella myset för oss själva. Ibland är det så himla skönt att ha egentid med sitt barn. Bara hon och jag och all tid i världen för lek, prat och kramar. Vi lagade vår favoritmiddag. Gick till lekparken med en docka som vi gungade och sjöng sånger för. Gick hem igen och hade myskväll i soffan, pratade om små och stora saker, åt lite godis, såg film och kramades. När Stella lagt sig tittade jag på fotboll en stund och bestämde mig sedan för att ta en tidig kväll själv. Dunade in tidigt och sov gott tills jag blev väckt av Stella vid halv åtta. Vi gjorde varma mackor till frukost som vi åt i soffan till bollibompa. Sedan drog vi till badhuset. Efter lek och bad samt god lunch i badhusets cafeteria gick vi till en lekpark. Sedan promenerade vi hemåt igen. Stella sov gott i vagnen och jag tittade på vackra höstlöv och njöt av tystnaden. Härlig helg hittills.


Oj, det är mörkt ute. Snart kommer trollen!

Tränar på svåra ord i väntan på lunchen; bloccoli, nej, brroccoly.



tisdag 8 oktober 2013

Ord jag vill minnas

Jag kommer hem sent från jobbet och sätter mig vid middagsbordet. Stella tittar upp med deltagande min och frågar "Hur har du haft det på jobbet idag Kaaja?"

Stella luktar misstänksamt i sin pappas tofflor och utbrister "Har du bajsat i dina tofflor pappa?"

På morgonen klädde jag på mig och sen sa jag till Stella att jag skulle gå och byta tröja. Då tittade hon på mig, skakade på huvudet och sa "Svammel mamma, vilket svammel. Klä på dig nu."

Menar du att jag ska ha blöja på natten? Svammel!