En blogg om livet som förälder

fredag 9 november 2012

Baka baka lite kaka - med vatten

Idag hämtade jag Stella tidigt, i lita panik efter min dröm som jag skrev om igår. Tänkte att vi verkligen skulle hinna mysa lite. Vi gjorde trolldeg eftersom en av Stellas favvosysselsättnignar är att baka med play do och den hon har är lite torr och skröplig nu. Alltså gjorde jag en egen deg och Stella var väldigt fascinerad av det här med att tillreda själva degen. Så hon fick kladda på med att göra egen deg. Av allt hon gillar så är nog vattenlek eller att bada det absolut bästa och man kan se att hon försöker kombinera det med allt annat kul. Fika? Ja vad kul, om jag får kladda med lite vatten samtidigt. Klä ut sig? Ja, vad kul, om jag får hälla vatten på kläderna och sedan byta. Och så vidare. Så den gröna trolldegen blev snabbt en segare och segare massa som till sist föll samman i porösa små pölar lagom till Stellas pappa kom hem (passande nog). Vi hann också byta tre tröjor eftersom hon absolut skulle ha en tröja på sig. Men vad gör det när man får skapa.

torsdag 8 november 2012

Enkel drömanalys

Vaknade imorse efter en hemsk dröm. Jag drömde att jag kom hem från jobbet och så berättade min sambo att han precis träffat Stellas lärare och att det var synd att jag inte hann träffa läraren jag med. Fattade ingenting och sa "Men hon går ju på förskolan och har väl inga lärare, hon är ju knappt 2 år" varpå min sambo upplyste mig om att jag hade jobbat så mycket så att jag hade missat att Stella skulle börja 6-års nu. Jag blev alldeles kall och det första jag tänkte var att jag undrade vem som hade köpt henne kläder i rätt storlek, eftersom jag brukar hålla koll på sånt. Kanske inte så svårt att analysera den drömmen...

onsdag 7 november 2012

Bra och mindre bra

Idag har jag haft en ganska stressig dag och tyvärr hamnat i konflikt med en elev. Sånt tar så himla mycket energi ibland. När jag kom hem fick jag höra att Stella varit lite ledsen på förskolan när andra föräldrar hämtat sina barn. Mitt dåliga samvete slog genast till med full kraft. Det lustiga med såna här dagar är att jag för lätt glömmer bort allt det bra och det stressiga, jobbiga och trista tar istället över. När jag tänker tillbaka så hände det såklart massor av bra saker också men det är så lätt att tappa dessa i skuggan av konflikter eller ledsna känslor. Jag undrar om det är så redan  för en sån liten plutt som Stella? Att dagen hade många höjdpunkter, men dessa försvann i skuggan av ledsna känslor när andra föräldrar hämtade sina barn? Jaja, imorgon är en ny dag med nya tag.

måndag 5 november 2012

Klipper till!


Under lovet klippte jag Stella. Eftersom jag gillar lugn och ro har jag bestämt mig för att vänta ett tag innan jag tar med detta barn till en frisör - jag skulle uppskatta att hon brukar sitta stilla i cirka 5 minuter om det inte är något väldigt spännande hon är upptagen med, och sådär riktigt stilla som behövs vid en klippning går i kanske 30 sekunder. Jag vill inte utsätta en frisör för denna lilla ivrare ännu utan offrar mig själv. Så jag kapade en rejäl längd, praktisk som jag är, och räknar med att inte behöva klippa henne igen förrän våren 2013. Följden blev såklart en fantastisk söt frisyr på ett gudomligt vackert barn. Ett barn, som om hon fått bestämma själv, lika gärna hade kunnat ha (och vissa dagar också har)  mössor, hattar och hjälmar på sig minst halva dagen.