En blogg om livet som förälder

fredag 28 september 2012

Favoriter just nu

Att äta:
- Äppelpaj. Den har veckan har äppelpajen blivit storfavorit efter ett mellanmål på förskolan.
- Tomat eller avocado
- Korv
- Glass eller kakabylla (kaka, bulle och allting som kan liknas därvid)

Att göra:
-Prova kläder och skor, ta på och ta av.
- Leka med docka och vagn.
- Lekparken eller sandlådan.
- Bada badkar.



torsdag 27 september 2012

På bussen

Jag sitter på bussen på väg till jobbet. Ute regnar det men det är ändå otroligt vackert med alla höstfärger. Kanske njuter jag extra mycket av utsikten för att jag sovit till klockan 7 och har en nygjord latte i handen. Idag slutar jag tidigt! Så tidigt att jag kan hämta Stella på förskolan. Det var länge sedan jag gjorde det eftersom jag oftast är hemma mellan 17-18. Längtar redan. Det ska bli så skönt att hinna umgås med henne innan hon börjar bli trött och när man fortfarande hinner göra saker som att gå till lekparken. Det känns nästan som fredag!

onsdag 26 september 2012

För ett år sedan...

... såg Stella ut såhär. Oj!


Älska!

Stella gillar när man sjunger "Lilla snigel" för henne. Om hon vill höra den brukar hon säga med uppfordrande röst: "mer akta dig"! På kvällen när jag säger godnatt brukar jag säga att jag älskar henne, varpå hon svarar med uppfordrande röst: "Älskar dig"! Vill spela in det någon gång så att hon kan lyssna på det senare i livet för det är så fint och charmigt. Det är så fantastiskt hur mycket en inte ens tvååring förstår och vilka konversationer man kan ha... Det känns som nyss jag jublade över att hon sa mamma.

söndag 23 september 2012

Helgen som verkligen behövdes

Så skönt med helg! Jag somnade vid 22.30 igår och sov till 8. Hade lite sömn att ta igen. Igår var vi ute och lekte nästan hela dagen. Det är så vackert ute nu med alla olika höstfärger. Stellas farmor kom till oss och var barnvakt under kvällen så att jag och hennes pappa kunde smita iväg och äta en god middag själva. Sedan åkte vi hem, fick höra att allt gått jättebra och att vi inte var det minsta saknade, så då somnade vi gott. Nu kom min stjärna in efter att ha lekt ute med sin pappa. Ska gå och pussa på henne istället för att sitta vid datorn!