En blogg om livet som förälder

fredag 28 december 2012

We´re back!

Nu är vi friska - hela högen! I förrgår åkte vi till mina föräldrar och firade en försenad julafton med massor av härliga klappar och god mat. Stella älskade varje sekund. Har fått en ny telefon där jag hunnit ta många bilder, men har ännu inte laddat över några på datorn ännu, så får lägga in några bilder senare.

tisdag 25 december 2012

Nej. Ingenting.

Vi sitter vid bordet och äter julmat.
- Är det gott Stella? Jag frågar glatt och tittar på Stella som smaskar prinskorv.
- Nej. Ingeting. Stella tittar allvarligt upp som för att ge eftertryck åt sina 2 allvarligt och bistert uttalade ord.
- Nähä, svarar jag. Sen skrattar vi lite i smyg åt hennes kommentar.

Jag som hade längtat så efter jul och var så spänd över att fira jul "på riktigt" med Stella, nu när hon är lite större. Och så blev det den stora magsjukejulen 2012. Även om vi verkligen försökte fira som vanligt i vår isolation och med okryddad mat så antar jag att vi kan skratta åt det om några år. Men tur var väl iallafall att tioåringen låg däckad i magsjuka dagen före julafton istället för själva julafton, så att han iallfall kunde vara med och fira, även om det inte blev som vi tänkt. Och tur är väl också att Stellas vidriga diarre gjorde ett kort uppehåll under själva julafton för att istället återkomma för fullt idag istället. Det är ju härligt att ägna morgonen åt att ta hand om sådant efter att ha sovit typ 3 timmar för att samma lilla stackare har svårt att sova pga orolig mage. Jag tror att jag ska gå och vara grinchen en stund för mig själv nu och återkomma senare, efter en kopp kaffe och på bättre humör.

måndag 24 december 2012

God jul!

Isolerade från vårt planerade julfirande hos mina föräldrar gör vi det bästa medan magsjukebakterierna långsamt försvinner från den senast drabbade tioåringens kropp.






Mamma mu och kråkan!


Har inte tid med fler bilder nu, måste kolla facebook...