En blogg om livet som förälder

tisdag 18 augusti 2015

Kommentarer att minnas

Den senaste veckan har Stella kläckt ur sig några härliga, roliga och fina kommentarer.

En ledig dag frågade jag Stella vad hon ville hitta på och hon svarade resolut att hon ville åka rymdraket. Jag försökte vara smart (eller lat) och frågade om vi skulle åka till biblioteket och läsa om rymdraketer. Då svarade Stella att det kunde hon tyvärr inte, eftersom en ekorre nyss åt upp hennes navel, men senare ville hon gärna hitta på något. Givetvis måste ju sådana svåra problem lösas innan biblioteksbesök, det fattar jag såklart.

I lekparken lekte vi Djungelboken. Stella var Mowgli och vi föräldrar var Baloo och Baghera. Stella ropade högt att Möögli måste åka till Mensbyn. Jag och hennes pappa skrattade högt i flera minuter.

När Stella hade köpt godis så gav hon bort den största chokladbiten från sin lilla påse till en tiggare. Jag berömde henne och sa att jag tyckte att det var väldigt fint gjort. Hon tittade på mig och frågade om jag tycker att hon var snäll trots att hon inte gav mannen sina pengar. Gullunge. För övrigt så ville hon handla mat till oss med sin lilla plånbok innehållandes några kronor häromkvällen.