En blogg om livet som förälder

måndag 24 november 2014

Kärlek, krokodiler och annat

Stella är väldigt kärleksfull just nu och det passar mig utmärkt. På morgonen brukar jag väckas av många långa och blöta pussar med smackande eftertryck, ibland följda av kärleksfulla utrop. Härligt.
Vi lämnar en tung höst bakom oss och tänker framåt, vissa med fokus på sjunde januari (nästan varje dag pratas det om detta efterlängtade datum) och andra med fokus på att smaska julgodis och må bra.
Jag är sjukskriven och därför är dagarna ganska lika. På eftermiddagen hämtar jag en kvittrande unge, sedan är det lek med dockorna Albin och lilla Lo i en dryg timme, efter det skriver vi eller läser sagor om troll. En ny favorit är att kolla på bilder eller filmklipp om krokodiler. Det var lite svårt att hitta klipp anpassade för en sån liten plutt som Stella men sen kom jag på att baby crocodiles är bättre än bara crocodiles. Eftersom krokodiler, hajar och ormar är spännande så är Australien drömresemålet just nu. En pedagog berättade häromdagen att Stella ville att de tillsammans skulle resa dit, men först behövde de samla pengar eftersom det kostar minst fyra eller fem pengar att åka till Australien.