En blogg om livet som förälder

onsdag 3 augusti 2011

Råd och tips?

Jag undrar när och hur man vänjer barn vid att inte äta på natten. Om någon råkar läsa detta och ha några minuter över så får ni jättegärna tipsa mig! Finns det någon särskild ålder som är lämplig eller olämplig? Vad ska man tänka på? Hur gör man? Hur länge kan det vara jobbigt?

2 kommentarer:

Tove sa...

Hej där!
Trevlig blogg du har! Länkade mig vidare genom Cecilia B' blogg.
Min dotter är nu 11mån, men fram tills hon var 8mån ammade jag henne 1g/natt vid ca 3tiden (detta var det ända amningsmålet hon fick), men sedan en natt vaknade hon vid 12tiden, vilket jag tyckte var förtidgt att äta, så jag sövde om henne och sedan sov hon hela natten. Så då bestämde jag mig att nu fick det vara nog med nattätandet! Efter denna natt var det ca 2veckor som hon vaknade vid 3tiden och ville äta, men då gick hennes pappa in och sövde om henne. Detta för att jag luktade ju mjölk... Vilket oftast tog ca 1tim... Hon var ledsen och vi föräldrar tyckte att det var jobbigt, men vi hade bestämt oss! Men efter ca 2veckor började hon sova hela natten, dvs kl 19-07. Jag tror det är viktigt att vara konsekvent, har man bestämt sig för något så är det så. Och att trösta, ge kärlek och lära barnet att de kan få trygghet på annat sätt än genom att amma. Vår dotter har napp, snuttefilt och en vaggvise cdskiva som vi spelar för henne när hon ska sova, detta är hennes trygghet. När vi skulle söva om henne på natten så gjorde vi på samma sätt som på kvällen, för att skappa trygghet och rutin.
Lycka till! Tror säkert att ni och Stella kommaer att klara det galant!

Sara sa...

Tack så mycket Tove! Stella har också napp och snuttefilt och det är nog bra när vi ska söva om henne. Det låter klokt att vara konsekvent, även om det kan vara tungt när de gråter. Två veckor borde vi klara!

Skicka en kommentar